in

Italia, oficial din Ministerul Sănătății, a furat 1,4 milioane de euro pentru a juca la loterie, plasat în arest domiciliar

Poliţia italiană a arestat un oficial din Ministerul Sănătăţii care a furat aproape 1,4 milioane de euro (1,57 milioane dolari) din fondurile de rambursare a deplasărilor pentru personal şi a pierdut la loto cea mai mare parte din această sumă, relatează presa italiană.

Într-un comunicat difuzat luni, Guardia di Finanza, poliţia italiană pentru combaterea fraudelor financiare, a declarat că suspectul a fost plasat în arest preventiv şi se confruntă cu acuzaţii de deturnare de fonduri şi spălare de bani după ce a ascuns provenienţa lor.

El fie redirecţiona plăţile datorate personalului în propriile conturi bancare, fie solicita rambursări din facturi false, a declarat poliţia. Această situaţie a continuat câţiva ani.

O „mare parte” a banilor furaţi a fost cheltuită în jocuri de videoloterie la Roma, în timp ce alţi bani au fost transferaţi în conturile bancare ale membrilor familiei, a adăugat Guardia di Finanza.

Bunuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro au fost confiscate de la suspect.

Corupție, statistici surpriză: Italia mai coruptă decât România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dezastru în spitalele din ţară: uşi legate cu lanţuri, geamuri sparte, băi insalubre. «Şi noi construim doar biserici»

Un primar italian a sărutat public steagul românesc. Eveniment de succes organizat de Cornelia Nicola în Sicilia