in

Italia, Operațiunea Hermes, 17 arestați din Clanul Barilari-Foschini, între care doi români

Asociere de tip mafiot, posesie de arme și droguri, extorcare împotriva comercianților și antreprenorilor din Crotone. Sunt infracțiunile de care sunt acuzați, în diferite grade, 17 persoane arestate în cadrul operațiunii „Hermes“ declanșată în zori în 28 iunie, la care au participat agenții Serviciului Central Operativ al Poliției de Stat, Brigada Mobilă de la Chestura din Crotone și Catanzaro și Departamentul de prevenire a criminalității. Ancheta a fost coordonată de Direcția Districtuală Anti-Mafia din Catanzaro. Toți arestații sunt membri – spun anchetatorii – a clanului crotonez Barilari-Foschini din Vrenna-Corigliano-Bonaventura-Ciampà.

Destinatarii măsurii de arestare sunt: ​​ Remus Alin BRĂGARU, român de 31 de ani, Mihai Ciovica, român de 24 de ani, Angela Barilari, 38 ani, Gaetano Barilari, 66 ani, Eugenio Carcea, 54 ani, Antonio Falvo, 43 ani, Antonio Foschini, 35 ani, Vittorio Foschini, 30 ani, Davide Lazzari, 35 , ni, Francesco Liguori, 45 ani, Antonio Maiolo, 48 ani, Tommaso Mercurio, 53 ani, Salvatore Murano, 44 ani, Andrea Rizza, 24 ani, Gaetano Russo, 38 ani, Andrea Villirillo, 21 ani, Massimo Zurlo, 42 ani.

Interceptările au arătat cât de lacomi erau arestații, astfel toată lumea trebuia să plătească taxă de protecție, chiar și în sume mici, dar toți trebuiau să se supună voinței clanului. Clanul Barilari-Foschini ăși exercita puterea cu ocazia sărbătorii Fiera della Madonna în Capocolonna, în timpul căreia comercianții de stradă erau forțați să cumpere, la prețuri mai mari, produsele, în special painea și carnea, pe care familia le impunea. Evenimentele documentate în edițiile recente ale sărbătorii au permis să se înțeleagă nu numai gravitatea comportamentului comis de suspecți, dar, de asemenea, pericolul acțiunilor lor în detrimentul comercianților veniți din diferite zone din Italia pentru a lucra și de a vinde produsele lor.

În cursul investigațiilor au fost identificați, de asemenea, presupușii autori ai unui act de violență a avut loc în Crotone, în noiembrie 2013, tentativa de omor a unui cunoscut recidivist împotriva căruia s-au tras mai multe focuri de armă în timp ce se ducea acasă și care, în mod miraculos, a reușit să scape. Anchetatorii au clarificat, de asemenea, un jaf violent, efectuat pentru a finanța clanul, care a avut loc la San Giovanni in Fiore în septembrie 2012, în detrimentul unei bijuterii cunoscute, în cursul căruia proprietarul a fost rănit grav.

Român gestionar al unui bar din Roma, amenințat de CLANUL ȚIGĂNESC Casamonica: «Închizi sau ești mort»

Un român în clanul mafiot Spada din Ostia: «Așa am dat foc agenției imobiliare»

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Aprilia, prinși cu materiale de construcții furate, în valoare de 30 de mii de euro

Reggio Calabria, doi români arestați într-o megaoperațiune antidrog