in

Italia redeschide turismul pe 15 mai: “Condiţiile sunt adecvate pentru a începe sezonul de vară”

Sectorul italian al turismului ar urma să se redeschidă la mijlocul lunii mai, iar autorităţile s-au angajat să adopte diverse măsuri pentru a-i proteja de vizitatori de infecţia cu coronavirus, în încercarea de a salva un sector devastat de restricţii.

Ministrul Turismului, Massimo Garavaglia, a anunţat că Italia, una din cele mai vizitate ţări din lume, va introduce mai devreme decât restul UE aşa numitele “paşapoarte de vaccinare”, pentru sprijinirea călătoriilor. “Condiţiile sunt adecvate pentru a începe sezonul de vară în 15 mai”, a declarat Garavaglia.

Premierul Mario Draghi este sub presiune pentru a salva sectorul turismului, care în Italia angajează 4,2 milioane de persoane şi generează 13% din PIB-ul celei de-a treia economii a Europei.

Guvernul de la Roma speră să introducă versiunea sa a ″paşapoartelor verzi digitale″⁣ printr-un decret în această săptămână, a anunţat ministrul Turismului. Acesta a adăugat că ar urma să fie introdus un serviciu feroviar “Covid-free” către 90 de destinaţii, fiind obligatorie testarea pasagerilor înainte de îmbarcare.

De asemenea, se iau în calcul puncte de control la principalele obiective turistice, a explicat Garavaglia. Acesta a anunţat că Guvernul de la Roma intenţionează să aloce peste 1,7 miliarde de euro în măsuri de sprijinire a companiilor şi persoanelor care şi-au pierdut veniturile din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), inclusiv pentru hoteluri şi restaurante.

Italia a avut anul trecut doar 25,5 milioane de vizitatori străini, un declin de peste 60% faţă de cei 65 de milioane de turişti străini din 2019. Veniturile pierdute în 2020 de Italia din cauza restricţiilor impuse turismului se ridică la 120,6 miliarde de euro, a estimat recent Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
italianca copil

O italiancă bolnavă de COVID-19, intubată de o lună, a dat naştere unui copil. «Un adevărat cadou din cer»

Maniago, preot ortodox român prins la furat într-un supermarket, a „uitat” să plătească mai multe cutii de suplimente alimentare