in

O italiancă bolnavă de COVID-19, intubată de o lună, a dat naştere unui copil. «Un adevărat cadou din cer»

Bebelușul a fost născut prematur prin cezariană la spitalul din Cona, Ferrara, Italia. Mama lui are 35 de ani și este intubată în terapie intensivă de o lună, având plâmânii grav afectați de virusul SARS CoV-2, relatează Mediafax, care citează La Stampa.

Potrivit sursei citate, starea femeii este în continuare gravă, în timp ce bebelușul se află la terapie intensivă, dar nu a luat virusul. Nou-născutul este ținut la terapie intensivă, deoarece mama a fost tratată cu mai multe medicamentele, a explicat tatăl. Soțul femeii povestește că toată familia a fost lovită de virus, inclusiv socrii și cumnatul. Cei doi copii ai familiei, de șase și doi ani, au luat și ei virusul, dar au fost asimptomatici.

Pentru că în familie nu avea cine să îi îngrijească, copiii au fost spitalizați pentru o perioadă în pediatrie și apoi, datorită asistenților sociali, au fost duși la un hotel suport COVID. Tatăl i-a luat acasă pe micuți în urmă cu câteva zile, după ce s-a vindecat. Asta în timp ce soția lui este încă în stare gravă.

„Medicii au fost foarte buni. Au așteptat ca bebelușul, prematur, să se nască în siguranță, prin cezariană. În acest fel, soția mea poate fi tratată și cu medicamente mai puternice”, spune bărbatul. „Resto del Carlino” scrie că Rayt – „ploaie binecuvântată” – este primul bebeluș născut în spitalul respectiv dintr-o femeie intubată în terapie intensivă.

«Sunt momente în care nu știu ce vom face»

Povestea familiei a cutremurat orașul, dar și pe medici și asistenți sociali. „Mulți ne ajută, dar dificultățile sunt mari”, spune Radouani Ben Zouini, tatăl bebelușului. „Este un bebeluș frumos, două kilograme și 200 de grame, un adevărat cadou din cer”.

„Sunt momente în care nu știu ce vom face. Pe lângă frica pentru soția mea, grijile pentru condițiile celorlalți membri ai familiei, trebuie să mă gândesc și la problemele casei și să plătesc chiria. Sunt în concediu de paternitate, cu 600-700 de euro pe lună este foarte greu. Pentru că în această perioadă proprietarii au vândut și apartamentul în care locuim și în curând va trebui să plecăm”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia redeschide școlile pe 26 aprilie, autoritățile introduc teste de salivă pentru elevi

Italia redeschide turismul pe 15 mai: “Condiţiile sunt adecvate pentru a începe sezonul de vară”