in

Italia, reguli de carantină schimbate: persoanele vaccinate nu mai intră în izolare

Italia schimbă regulile de carantină. Persoanele vaccinate cu schema completă de mai puțin de 4 luni și cele care au făcut și doza booster nu mai trebuie să intre în izolare dacă au fost în contact cu o persoană infectată, notează Ziarul Financiar.

De asemenea, super certificatul verde a fost extins aproape peste tot: în trenuri, autobuze, metrou și în toate celelalte mijloace de transport, în hoteluri, târguri, stațiuni de schi și multe alte locuri de socializare și recreere.

Italia INTERZICE toate evenimentele de Anul Nou

Stadioanele revin la 50% din capacitate.

Guvernul este gata să emită ultimul decret anti-Covid din acest al doilea an al pandemiei, care se încheie cu un număr record de infecții în al patrulea val, adică aproape 100.000 în ultimele 24 de ore, scrie ANSA.

Noul decret ar putea fi urmat, însă, de alte măsuri în ianuarie. Cu toate acestea, cei care doreau extinderea super permisului verde la toate categoriile de angajați nu au avut câștig de cauză.

Pentru a da un impuls puternic campaniei de vaccinare, începând cu 10 ianuarie și până la sfârșitul stării de urgență se extinde utilizarea super certificatului verde în hoteluri, ceremonii civile sau religioase, târguri, conferințe, teleschiuri cu scop turistic-comercial, piscine, centre sportive de echipă și wellness, inclusiv în aer liber, etc.

Bolzano, cele mai multe infecţii, cea mai mică rată de vaccinare. ”Punem comprese cu ceapă”

Persoanele nevaccinate rămân în carantină 10 zile

Nu mai stau în carantină persoanele care au fost vaccinate cu schema completă de mai puțin de 4 luni și cele care au făcut și doza booster și care intră în contact cu o persoană infectată, dacă sunt asimptomatice.

În aceste cazuri, va exista o formă de automonitorizare, iar în a cincea zi de la contactul cu cazul pozitiv va fi nevoie de un test negativ.

Pentru cei care au fost vaccinați ultima dată în urmă cu mai mult de patru luni – și, prin urmare, au o acoperire mai mică împotriva infecției – autoizolarea ar urma să fie redusă de la 7 la 5 zile, cu un test negativ. Persoanele nevaccinate rămân în carantină 10 zile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
pensie romani strainatate

Pensii pentru românii din străinătate. Primul act care trebuie depus

moare dublu vaccinat

Ariano Irpino, tânăr de 29 de ani dublu vaccinat, găsit mort în pat. Testat pozitiv post-mortem