in

Pensii pentru românii din străinătate. Primul act care trebuie depus

Toți românii care au muncit în străinătate trebuie să știe că pot beneficia de pensie pentru anii respectivi. Pentru a beneficia de acești bani este necesar să depuneți o cerere la casa de pensii în țara în care locuiți sau în ultima țară în care ați lucrat, notează Capital.

pensie romani strainatate

Românii pot dobândi drepturi de pensie dacă au lucrat în mai multe ţări din Uniunea Europeană. Tot ce trebuie să facă este să depună o cerere de pensionare la Casa de Pensii din ţara în care locuiesc sau din ultima ţară în care au lucrat.

În cazul în care nu ați lucrat niciodată în țara în care locuiți, aceasta va înainta cererea dvs. către țara în care ați lucrat ultima dată, potrivit europa.eu.

Dosarele de pensie ale românilor din Italia, soluționate aproape în totalitate: ”45 cu termen întârziat, din mii”

Țara respectivă va răspunde de tratarea cererii și va aduna dovezile care atestă contribuțiile pe care le-ați plătit în toate țările în care ați lucrat.

În unele țări, casa de pensii le trimite persoanelor aflate aproape de vârsta de pensionare un formular de cerere de pensionare. Dacă nu primiți formularul, contactați casa de pensii pentru a vedea dacă vi-l va trimite automat.

Recomandat este să solicitați informații cu cel puțin şase luni înainte de pensionare, deoarece procedura de acordare a pensiei poate dura mai mult dacă sunt implicate mai multe țări.

Românii care muncesc la NEGRU ar putea beneficia de pensie. Meșterii care lucrează cu ziua vor fi impozitați

Este posibil ca documentele de care veți avea nevoie să difere de la o țară la alta. În general, trebuie să furnizați coordonatele dvs. bancare, precum și un document de identificare. Şi vârsta legală de pensionare diferă de la o țară a UE la alta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]
italia restrictii3

Italia, la un pas de 100.000 de noi cazuri. Guvernul a anunţat noi RESTRICŢII

vaccinat brat silicon

Italia, reguli de carantină schimbate: persoanele vaccinate nu mai intră în izolare