in

Italia, la un pas de 100.000 de noi cazuri. Guvernul a anunţat noi RESTRICŢII

Record absolut de infecţii în 24 de ore, Guvernul din Italia a decis, miercuri seara, noi restricţii. Astfel, certificatul de vaccinare a fost extins și în mijloacele de transport, hoteluri, terase ale restaurantelor, târguri şi congrese, piscine şi săli de sport. La ultima raportare, în țară s-au înregistrat 98.020 de noi cazuri de infectare cu Covid-19.

Aceste măsuri vor intra în vigoare pe 10 ianuarie, conform decretului-lege care „introduce măsuri urgente pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19”, adoptat în cadrul şedinţei de guvern prezidate de premierul Mario Draghi, notează Agerpres.

Până în prezent, pentru a lua trenul şi avionul era suficient să deţii un certificat sanitar „de bază”, care se putea obţine în urma vaccinării, dar şi a unui test negativ. Certificatul de vaccinare, denumit în Italia „Super Green Pass” se obţine numai după un ciclu complet de vaccinare sau după vindecare.

În Italia, certificatul de vaccinare este obligatoriu în prezent pentru anumite categorii profesionale, cum ar fi personalul sanitar şi forţele de ordine.

România REDUCE durata CARANTINEI. Rafila: „Va fi ca în celelalte ţări europene”

Totodată, guvernul italian a decis miercuri să elimine carantina de zece zile pentru cazurile de contact vaccinate sau vindecate. Cei nevaccinaţi vor trebui să respecte în continuare o carantină de zece zile.

Începe noul val în Austria? S-au înregistrat 3.251 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Această relaxare a regulilor privind carantina are ca scop prevenirea paralizării anumitor sectoare precum transportul, unde numărul mare de angajaţi aflaţi în carantină a determinat anularea multor trenuri, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Incintele sportive vor trebui să respecte umătoarele reguli privind ocuparea capacităţii: 35% în cazul celor acoperite şi 50% pentru cele în aer liber.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
zboruri anulate Blue Air

Blue Air a suspendat 33 de rute în perioada ianuarie – martie 2022. Ce zboruri cu Italia sunt anulate

pensie romani strainatate

Pensii pentru românii din străinătate. Primul act care trebuie depus