in

Italia revine la viață, noul decret Draghi, de miercuri stingerea va fi mutată la ora 23:00, apoi va fi abolită complet. Urmează alte deschideri

Noul decret semnat de Mario Draghi va fi aplicat de miercuri 19 mai, imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Consiliul de Miniștri a aprobat Decretul „care conține măsuri urgente referitoare la situația de urgență epidemiologică de Covid-19”.

Carantina nocturnă se va modifica în trei pași: de miercuri, 19 mai, va fi mutată la ora 23, apoi din 7 iunie la ora 24.00, pentru ca din 21 iunie să fie abolită definitiv.

Începând de astăzi, românii care călătoresc în Italia nu mai stau în carantină

Iată celelalte deschideri prevăzute de decret:

Restaurantele se deschid în interior pentru prânz și cină de la 1 iunie.

Centrele comerciale sunt deschise în weekend începând de sâmbătă 22 mai.

Sălile de sport se deschid din 24 mai, piscinele închise de la 1 iunie (piscinele în aer liber s-au deschis de la 15 mai). În săli de sport puteți folosi vestiarele, dar va fi interzis să faceți duș.

Petrecerile se vor putea organiza începând cu 15 iunie, atât în ​​aer liber, cât și în interior, dar numai dacă participanții au un permis verde, care certifică vaccinarea completă (două doze) sau că au avut Covid și s-au vindecat sau au avut test negativ în ultimele 48 de ore.

Redeschiderea discotecilor a fost amânată pentru o dată ulterioară.

Noile zone albe

Șase regiuni devin albe în iunie: Sardinia, Friuli și Molise de la 1 iunie; Liguria, Veneto și Abruzzo începând cu 7 iunie.

În prezent toată Italia se află în zona galbenă, cu excepția Valle d’Aosta, care se află în zona portocalie. Valle d’Aosta intenționează totuși să solicite tranziția către zona galbenă de la 24 mai (luni). Prin urmare, în curând toată Italia va fi galbenă și, din iunie, òase regiuni trec în zona albă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
romanca batuta

Ostia, româncă exploatată şi bătută pentru a achita datoria de 8.000 de euro a iubitului

A murit Franco Battiato, poetul și filozoful muzicii italiene. „Ne-a părăsit un Maestru. Unul dintre cei mai mari”