in

Italia se pregătește de vaccinarea anti-COVID, iată cum vor arăta pavilioanele instalate în toată țara

În Italia există un curent antivaccinist care stârnește îngrijorare, mai ales că se apropie vaccinarea anti-COVID. Preocupate de acest aspect, autoritățile vor să pună cât mai bine la punct campania de vaccinare și să pregătească populația, așa că s-au gândit inclusiv la un exercițiu de PR, în ajutorul căruia au chemat un vestit arhitect al țării. 

Sute de pavilioane de vaccinare din lemn, împodobite cu o grafică florală, vor fi instalate în întreaga Italie începând din ianuarie, când demarează campania de vaccinare anti-COVID, relatează CNN, citat de digi24.ro.

Designul pentru aceste pavilioane de vaccinare a fost creat de echipa arhitectulului Stefano Boeri, cel căruia i-a fost încredințată misiunea de a crea un logo și o identitate vizuală pentru campania de vaccinare.  Simbolul floral sugerează regenerarea, a explicat arhitectul. 

centru vaccinare italia - stefano boeri architetti via cnn
Centru de vaccinare în Italia conceput de arhitectul Stefano Boeri Foto: Stefano Boeri Architetti via CNN

În total vor fi amplasate 1.500 de astfel de pavilioane circulare în piețele centrale din orașe, simbolul vieții sociale pentru italieni. Vor avea un interior de lemn și un acoperământ reciclabil din material textil, impermeabil, care va avea imprimat pe partea exterioară simbolul unei primule, o floare timpurie de primăvară. Boeri a explicat că această arhitectură a fost concepută ca un „simbol al seninătății și regenerării”.

Pavilionul va avea o structură centrală și va găzdui inclusiv zone de servicii (toalete, vestiare, facilități de stocare) pentru cadrele medicale care vor lucra aici la vaccinarea populației. Aceste pavilioane vor putea fi apoi dezasamblate și refolosite oriunde. În plus, structura își va autogenera energia, prin intermediul unor panouri solare amplasate pe acoperiș, care va furniza suficientă electricitate pentru funcționarea întregului pavilion. 

stefano-boeri-covid-19-vaccination-campaign-news_dezeen_2364_col_4
Interiorul pavilioanelor de vaccinare din Italia concepute de arhitectul Stefano Boeri Foto via dezeen.com

„Vaccinarea va fi un act de responsabilitate civică, de dragoste față de ceilalți și de redescoperire a vieții. Dacă acest virus ne-a închis în spitale și în case, vaccinul ne va aduce înapoi în contact cu viața și cu natura care ne înconjoară”, a explicat Stefano Boeri care este mesajul transmis prin această grafică special concepută. 

Stefano Boeri este unul dintre cei mai renumiți arhitecți din Italia, vestit pentru conceptul lui de „pădure verticală” (Il Bosco Verticale) – fațade de clădiri acoperite cu verdeață și copaci. El a lucrat pro bono pentru proiectul campaniei de vaccinare. 

Italia a înregistrat peste 65.800 de decese din cauza coronavirsului, fiind țara europeană care a plătit cel mai greu tribut în pandemie. 

Un curent antivaccinist care există în Italia – de proporții mici, dar totuși notabile – îi îngrijorează pe oamenii de știință de mai mulți ani. În 2018, guvernul a suspendat vaccinările obligatorii pentru școlarii italieni.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, măsuri drastice de Sărbători! Se va interzice orice fel de deplasare de Crăciun și de Anul Nou!

Padova, adolescentă română de 17 ani, atac asupra unui taximetrist cu un aparat cu electroșocuri, prinsă de poliție după 2 luni împreună cu un complice