in

Italia și-a închis frontierele naționale. Președintele Republicii, Sergio Mattarella, a semnat decretul guvernamental

Președintele Republicii, Sergio Mattarella , a semnat decretul guvernamental care conține noile măsuri restrictive pentru soluționarea situațiilor de urgență coronavirus . Decretul aprobat ieri de CDM a fost publicat în Monitorul Oficial și, prin urmare, a intrat în vigoare începând cu ora 00:01 pe 26 martie. 

Restricții sau interdicții de intrare și ieșire din Italia, doar situațiile excepționale sau transportul de unele mărfuri fiind acceptate. Aceasta este una dintre modificările prevăzute de ultima versiune a decretului legii. Textul prevede „limitări sau interdicții privind scoaterea și intrarea pe teritoriile municipale, provinciale sau regionale, precum și cu privire la teritoriul național ”. În comparație cu textul aprobat în CDM, apare semnificația limitărilor și, prin urmare, nu numai interdicția, dar măsura se extinde și la frontierele naționale.

Conte a mai anunțat pentru luna aprilie fonduri suplimentare „în valoare de cel puțin 25 de miliarde”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Opt români din Italia au murit din cauza coronavirusului, alți doi în Franța și unul în Marea Britanie

Coronavirus Italia: numărul morților și al persoanelor testate pozitiv a crescut față de ieri. „Numerele de azi nu sunt bune, din păcate”