in

Italia, situație alarmantă în sistemul de învățământ: zeci de mii de elevi de liceu ar putea abandona școala

Din cauza pandemiei și a suspendării cursurilor directe de la școală, ”față în față”, pentru elevii din clasele superioare, mulți tineri din Italia, italieni sau de alte naționalități, riscă să părăsească sistemul școlar. 28 la sută dintre școlarii din Italia cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au raportat că cel puțin un coleg de clasă a părăsit școala, potrivit unui studiu publicat astăzi de rețeaua de protecție a copilului Save The Children.

În sondaj, elevii s-au plâns de problemele tehnice în învățarea la distanță și de dificultățile de concentrare. Se calculează că 34.000 de elevi ar putea părăsi sistemul școlar până la sfârșitul anului școlar. Din cauza dificultăților financiare ale multor familii, elevii pot fi induși să-și găsească un loc de muncă. Cu toate acestea, din cauza lipsei de pregătire, aceștia se confruntă cu exploatarea pe piața muncii, a avertizat studiul.

37% dintre studenții chestionați susțin că a petrece mult timp acasă are un efect negativ asupra capacității lor de a învăța. 27% cred că performanța școlară s-a deteriorat în timpul pandemiei. Doar 16% sunt de părere că beneficiază de predare bună prin intermediul învățământului la distanță.

17% dintre cei chestionați s-au declarat alarmați de situația actuală, alți 17 la sută îngrijorați, 14 la sută se simt dezorientați, 14 la sută nervoși și 13 la sută descurajați. 42 la sută dintre elevi consideră o nedreptate faptul că adulților li se permite să meargă la muncă în ciuda pandemiei, în timp ce sunt excluși de la predarea la clasă.

După luni de lecții digitale din cauza pandemiei pentru elevii claselor superioare, cursurile față în față vor începe din nou joi în unele regiuni italiene, dar într-un mod foarte limitat. Fiecare regiune merge pe drumul său.

Toscana și Valle d’Aosta încep cu cursuri la școală de joi, Campania nu deschide școlile până pe 11 ianuarie, Veneto și Friuli-Venezia Giulia vor să amâne până pe 31 ianuarie. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Avion cu zeci de români din Italia, LOVIT DE FULGER imediat după decolare. Panică la bord

Interzis umorul despre Covid??? USR Plus vrea cenzură la TVR. Deputatul Bulai, cel care a spus că Isus avea o mamă surogat, în război cu Mugur Mihăescu – VIDEO