in

Italia suspendă complet vaccinarea cu AstraZeneca, din cauza temerilor privind posibile efecte adverse grave

Agenţia italiană a medicamentului, AIFA, „a decis, cu titlu de precauţie şi în mod temporar, în aşteptarea unei decizii a EMA’, Agenţia Europeană a Medicamentului, ‘să interzică utilizarea vaccinului de la AstraZeneca pe tot teritoriul naţional”, transmite France Presse, citând un comunicat al AIFA.

Anterior, procurorii din regiunea italiană Piemont (nord) au anunţat că au dispus sechestrarea unui lot de 393.600 de doze de vaccin de la AstraZeneca, în urma decesului unui bărbat căruia i-a fost administrată o doză din acest lot.

Autorităţile regionale din Piemont au suspendat duminică utilizarea lotului cu indicativul ABV5811, după ce Sandro Tognatti, un profesor de muzică în vârstă de 57 de ani, s-a simţit rău şi a decedat în circumstanţe încă neelucidate.

Magistraţii din Sicilia ordonaseră sechestrarea unui alt lot de la AstraZeneca săptămâna trecută, după moartea subită a doi bărbaţi care fuseseră vaccinaţi recent.

Guvernul italian afirmase că nu exista dovada vreunei legături între aceste decese şi vaccinuri şi permisese ca administrarea serului de la AstraZeneca să continue.

Decizia Italiei vine după ce Berlinul a anunțat luni după-amiază că a suspendat vaccinul AstraZeneca, măsură fiind de precauție, după apariția în Germania și în restul Europei a mai multor cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat cheaguri de sânge, scrie Reuters. Franţa s-a alăturat imediat măsurii, precizând că va aștepta un aviz european privind siguranța serului, notează Le Monde.

Mai multe state europene, inclusiv România și Bulgaria, au luat deja decizia de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca, după o serie de informații privind apariția de cheaguri de sânge printre persoanele vaccinate.

Danemarca, Norvegia și Islanda au preferat să suspende integral imunizarea cu AstraZeneca, în vreme ce alte state, printre care Austria, Italia sau România au suspendat imunizarea cu un anumit lot suspect de vaccinuri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedie la Ivrea, fetiță de 12 ani, găsită spânzurată în baie, familia convinsă că e vina aplicației TikTok

valul trei

România, lovită de valul trei al pandemiei. La ATI nu mai sunt locuri. Medic: «Acum tulpina nu mai ţine cont de VÂRSTĂ»