Menu
in

Italia, „urgență națională”: nivel monstruos al șomajului la tinerii între 18 și 24 de ani

Pentru tinerii italieni, este întotdeauna foarte dificil să se elibereze din nucleul familiei și să fie autonomi. Italia este pe ultimul loc din UE pentru tinerii între 18 și 24 de ani care nu studiază și nu caută muncă, așa-numiții Neet. Acest lucru a fost dezvăluit de un nou studiu Eurostat, potrivit căruia anul trecut tinerii italieni din categoria Neet au fost 25,7% (26% în 2016), față de o medie europeană de 14,3% (15,7% anul precedent).

Pentru a găsi cel mai mic procent din Neet, trebuie să mergeți în Olanda unde aceștia reprezintă 5,3%. Este „o urgență națională”, a comentat ministrul muncii și dezvoltării economice, Luigi Di Maio, pe Facebook.

Ei sunt „băieți care și-au pierdut speranța atât de a găsi un loc de muncă și, prin urmare, nu-l mai caută, cât și de a studia pentru a munci “, a spus Di Maio, vorbind de „un nivel monstruos al șomajului „, propunând „reducerea precarității și oferirea de speranță acestor copii”.

Dar dacă în Italia, unul din patru tineri face parte din această categorie, nu o duc mult mai bine tinerii cipriotii reprezentând 22,7% din total, urmați de greci (21,4%), croați (20,2%), români (19,3%) și bulgari (18,6%). O rată mai mare de 15% a fost înregistrată și în Spania (17,1%), urmată de Franța (15,6%) și Slovacia (15,3%).

Cea mai mică proporție de Neet, după olandezi, a fost înregistrată în Slovenia (8,0%), Austria (8,1%), urmate de Luxemburg și Suedia (ambele 8,2%), Republica Cehă (8,3%), Malta (8,5%), Germania (8,6%) și Danemarca (9,2%). La nivelul UE, tinerii care stau degeaba sunt aproximativ 5,5 milioane (sau 14,3%), echivalentul populației totale din Slovacia sau Finlanda. În general, în Uniunea Europeană există peste 38 de milioane de tineri în această grupă de vârstă. Majoritatea covârșitoare a acestora este angajată în educație sau formare și / sau în lumea muncii.


Italia, viitor sumbru pentru generația tânără: tineri fără ocupație, Italia pe primul loc în UE

Italia, situație alarmantă: 35% dintre tinerii străini nu studiază și nu lucrează. ROMÂNII, CEI MAI MULȚI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version