in

Italienii în megavacanță de la Paște până la 1 Mai, în 12 zile libere vor cheltui 8 miliarde de euro

De azi, peste 21 de milioane de italieni sunt pe drum, către destinațiile de vacanță. Foarte mulți vor uni zilele libere de Paștele catolic, cu Ziua Eliberării de 25 Aprilie (sărbătoare națională în Italia) și cu 1 Mai, pentru o mega-vacanță de 12 zile. Potrivit calculelor asociației Federalberghi, italienii vor cheltui pentru turism în această perioadă aproximativ 8,2 miliarde de euro.

 

Potrivit Federalberghi, 87% dintre italieni vor rămâne în Italia, alegând orașe turistice (31,1%), mare (27,6%), munte (14,9%), lacuri (6,0% 3,3%) și croaziere (2,3%). Pentru cei care vor pleca în străinătate (13% față de 8% în 2018), marile capitale europene sunt pe primul loc (72,9%), urmate îndeaproape de mare (10,2%), mari capitale neeuropene (6, 4%) și, de asemenea, croaziere (5%).

Bugetul mediu pe persoană variază între 1.200 de euro (călătorii în Europa și sejururi pe termen mediu) și 2.500 / 4.000 de euro (călătorii pe distanțe lungi) până la 7.000 / 9.000 de euro (segmentul de lux).

Printre destinațiile cele mai dorite și achiziționate de turiștii italieni de Paște este sudul Mediteranei, cu revenirea în top a stațiunilor de la Marea Roșie, cu locațiile sale de top Sharm el-Sheik, Marsa Alam, pentru care au fost organizate charter-uri suplimentare.

Și Spania, cu Fuerteventura, Madrid și Barcelona, ​​se numără printre cele mai populare destinații ale momentului pentru italieni. Un număr mare de călători se îndreaptă spre Israel, în principal spre Ierusalim, animat de ritualurile acestei perioade.

Mulți pleacă dincolo de ocean, în Statele Unite ale Americii, pentru turneul clasic al marilor orase precum New York sau pentru farmecul din California si Florida. Lista include, de asemenea, Caraibe, care reprezintă una dintre destinațiile cele mai dorite, cu Santo Domingo, Cuba și Mexic în special și, pe termen lung, în Maldive. Mulți pleacă în excursii în Iran și Iordania, urmate de Maroc și Rusia.

Pe continentul african, rezervările au vizat Kenya, Tanzania, Africa de Sud, Togo, Ghana, Benin. În fiecare sezon, Japonia este una dintre destinațiile cele mai dorite pentru italieni, în timp ce în zona Emiratelor, cerere mare pentru Sultanatul Oman. În fine, Australia, Oceanul Pacific, Orientul îndepărtat și Sri Lanka au atras de asemenea numeroși călători.

România va deschide anul acesta 10 birouri de promovare turistică, unul va fi în Italia

Venezia, capcană pentru turiști: ”Proastă servirea, ambientul, tratarea clienților, nu voi mai merge, nici măcar pentru o cafea”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sicilia, mașina unui român a ars noaptea trecută, a luat foc în condiții misterioase

Eveniment unic la Roma: Scara Sfântă, pe treptele căreia a urcat Iisus Cristos în Ierusalim, accesibilă vizitatorilor pentru scurt timp