in

Eveniment unic la Roma: Scara Sfântă, pe treptele căreia a urcat Iisus Cristos în Ierusalim, accesibilă vizitatorilor pentru scurt timp

Scara Sfântă din Roma, despre ale cărei trepte se spune că ar fi fost urcate de Iisus Cristos în Ierusalim, a fost dezvelită din învelișul din lemn care o protejează de obicei, pentru prima dată în ultimii 300 de ani, și restaurată, potrivit Reuters, citată de Mediafax.
Cele 28 de trepte vor fi accesibile credincioșilor pentru o perioadă de timp limitată, urmând să fie din nou acoperite cu lemn în luna iunie. Credincioșii pot urca această scară doar în genunchi.
Potrivit legendei, scara, cunoscută ca „Scala Sancta”, a făcut parte din palatul din Ierusalim al lui Pilat din Pont și a fost adusă la Roma în anul 326, de Sfânta Elena, mama împăratului Constantin, după ce s-a convertit la creștinism.
Unii cercetători cred, însă, că scara este doar parte dintr-o legendă sau o replică a uneia din palatul lui Pilat. Pilat a fost guvernatorul roman al provinciei Iudeea și, potrivit Bibliei, a cedat solicitărilor liderilor evrei din Ierusalim de a-l crucifica pe Iisus.
În 1723, papa Inocențiu al XIII-lea a cerut ca această scară să fie acoperită cu lemn, fiind în pericol să fie deteriorată grav de pelerini.
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italienii în megavacanță de la Paște până la 1 Mai, în 12 zile libere vor cheltui 8 miliarde de euro

Fanaticii „Rezist” din Diaspora i-au scris premierului Dăncilă: Nu-l vrem pe Brăiloiu la românii de pretutindeni