in

Kyenge comparată cu un orangutan. Leghistul Rainieri condamnat la un an și trei luni

A postat un colaj foto care o înfățișa pe Cecile Kyenge, ministrul Integrării, cu capul unei maimuțe. Kyenge: ”Nu a fost satiră, ci violență”. ”Ghicește cine este?” a scris Fabio Rainieri pe Facebook în octombrie 2013. Și a postat fotografia unui orangutan care stătea pe băncile guvernului, în hainele Cecilei Kyenge, în acea vreme ministru al Integrării.

Când colajul foto a declanșat o polemică, leghistul (fost deputat, astăzi vicepreședinte al Consiliului regional din Emilia Romagna), a încercat să o dea la întors. Mai întâi a spus că nu era Kyenge, apoi că ghicitoarea a fost postată de un colaborator de-al său, bineînțeles fără ca el să știe.

„Kyenge orangutan”, încă un leghist la proces


Însă, între timp a început un proces pentru defăimare cu circumstanța agravantă de rasism. Și astfel pe 12 ianurie Rainieri a fost recunoscut vinovat și a fost condamnat de tribunalul din Roma la un an și trei luni și la plata unei despăgubiri de 150.000 de euro lui Kyenge, care s-a constituit parte civilă.

”Nu a fost vorba de o critică politică, ci de o adevărată propagandă menită să semene ură și violență”, a comentat europarlamentarul de la Pd. ”Deoarece critica implică dialectică și argumentare. Să ironizezi o persoană exclusiv pentru culoarea pielii nu implică argumentare, nici analiză. Este ca și cum ai spune: «voi toți, negrii, nu sunteți numai rasă inferioară ci sunteți și animale». Un adevărat act de violență și astfel trebuie sancționat de lege”.

”Să instigi lumea să considere negrii drept animale nu e satiră, nici critică, ci doar o infracțiune și tocmai din acest motiv consider la fel de gravă decizia Lega Nord de a nu se disocia de pozițiile susținute de Rainieri. În acest fel – a încheiat Kyenge – întregul partid se face co-responsabil de acțiunile sale”.

„Pare un orangutan”. Kyenge martor în procesul lui Calderoli

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Maria Blaj a deschis TREI patiserii închinate echipei Rapid, la BOLOGNA!

Tinel Gheorghe (PNL): ”Conform Constituţiei, numărul de parlamentari este proporţional cu numărul cetăţenilor”. E valabil și pentru Diaspora?