in

„Kyenge să se întoarcă în junglă”, consilier condamnat pentru rasism

„Să se întoarcă în jungla din care a venit”, scrisese Paolo Serafini pe Facebook referindu-se la Cécile Kyenge. În plus, a adăugat câteva fotografii cu maimuţe.

Consilierul de circumscripţie din Trento spera poate să scape basma curată, mai ales având în vedere că vicepreşedintele Senatului, Calderoli, a putut să o numească „orangutan” fără a fi pedepsit. În schimb Paolo Serafini s-a ales cu două condamnări, în prima şi a doua instanţă, pentru „defăimare agravată de discriminare rasială”.

Vineri 9 octombrie, Curtea de Apel din Trento a confirmat sentinţa primei instanţe din luna mai. Din cauza acelei postări rasiste, Serafini va trebui să plătească o amendă de 2.500 de euro şi o despăgubire de 2.000 fiecăreia dintre cele cinci asociaţii care s-au constituit parte civilă în procesul în sarcina sa. În plus, va trebui să plătească şi 10.000 de euro cheltuieli de judecată.

Judecătorii au respins teza apărării, care cerea achitarea. Potrivit avocaţilor lui Serafini, acea invitaţie de a se întoarce în junglă nu era o insultă rasistă, ci o simplă manifestare a dezacordului faţă de activitatea ministrului şi „voia să exprime incapacitatea şi incompetenţa ministrului, invitând-o să se ocupe de altceva”.

Aceeaşi teză acceptată de fapt de majoritatea senatorilor, când în urmă cu câteva săptămâni au decis că Roberto Calderoli nu poate fi judecat pentru că a numit-o „orangutan” pe Kyenge. Potrivit colegilor săi parlamentari, Calderoli doar îşi exercita incontestabila libertate de expresie ca parlamentar.

Apărătorii lui Serafini văd o contradicţie. „Senatul, prin gura Pd, a spus că acele cuvinte erau ironice, că nu era ofensă rasială. Serafini – observă avocatul Mattia Gottardi – plăteşte mai mult decât Calderoli”.

O inegalitate de tratament subliniată şi de Cècile Kyenge, care a comentat astfel sentinţa din Trento pe Facebook: „A fost confirmată condamnarea celui care mi-a cerut să «mă întorc în junglă». Fiindcă, atunci când Tribunalului îi este permis să judece, rasismul e infracţiune. Nu e critică politică, nici defăimare generică. Potrivit Tribunalului. Legea să să fie egală pentru toţi”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Valle d’Aosta , i-a dat o palmă peste fund unei fete, român condamnat la 14 luni

Președintele PSD Diaspora A EXPLODAT: «PSD a fost ocupat de cooperativa masonică-securistă, care a acţionat ca o mafie ordinară»