in

Corneliu Zelea Codreanu, din nou sperietoare în Italia. Partizanii italieni acuză mișcarea „Lealtà Azione” de neofascism

Neofascism, alarma Asociației Partizanilor Italieni (Anpi) pentru concerte și marșurile mișcării „Lealtà Azione” din Milano și Lombardia: „Se inspiră de la Corneliu Zelea Codreanu”
ANPI protestează contra concertelor unor formații cum este Katastrof și alte trupe „inspirate de nazism și fascism” și contra manifestației anunțate pentru 4 decembrie la Milano: „Primăriile ar trebui să oprească acest masacru”, spune președintele asociației de partizani, Roberto Cenati, relatează „La Repubblica”.
>>> Corneliu Zelea Codreanu, subiect de campanie electorală în Italia. „Fratelli d’Italia să se distanțeze de nazi-fascism”

„Rock nazist”

Anpi Milano împotriva rockului „nazist” și a concertelor planificate în Lombardia. Președintele asociației milaneze a partizanilor, Roberto Cenati, spune că totul va începe încă de sâmbătă viitoare, 19 noiembrie, „într-un loc încă de comunicat, dar cu siguranță în Lombardia”, unde va cânta trupa Katastrof „care în chiar sigla lor reproduc o zvastica cu un craniu alături. Unul dintre cântecele lor este dedicat lui Erich Priebke”.

Dar ceea ce îi îngrijorează cel mai mult pe partizanii milanezi este manifestația anunțată pentru 4 decembrie a mișcării „Lealtà Azione”, „împreună cu alte realități de inspirație suverană care, luând drept pretext mobilizarea împotriva războiului, vor să defileze la Milano”.
>>> Corneliu Zelea Codreanu în Italia, profesorul Claudio Mutti: „Am fost atât de fascinat de Căpitan încât am învăţat limba română”

„Se inspiră de la Corneliu Zelea Codreanu”

Cenati amintește că „Lealtà Azione” a fost întotdeauna inspirată de ideile generalului SS Leon Degrelle și cele ale lui Corneliu Zelea Codreanu, „fondator în anii ’30 al Gărzii de Fier Române, o mișcare naționalistă și antisemită”. De aceea manifestația este „în contrast deschis” cu Constituția republicană și cu legile specifice. „În anul în care are loc nefastul centenar al Marșului asupra Romei și venirea la putere a fascismului, Milano, capitala Rezistenței și a Regiunii noastre nu poate suferi ulterioare ofense rușinoase”, subliniază Cenati.

De asemenea, concertul trupei „Nessun pentimento” (Fără căință), o trupă formată din elemente din „Onda nera” și „Nessuna resa” din Lucca. „Și această trupă îi laudă pe soldații care au apărat buncărul lui Hitler din Berlin și pe aviatorii japonezi”.

Cenati se teme de sosirea neonaziștilor din alte țări, așa cum s-a întâmplat în 2016 la Milano „când tocmai pe 19 noiembrie peste șase sute de capete rase au năvălit asupra orașului din Anglia, Spania, Franța, Germania și Olanda. Cerem primarului din Milano și primarii municipalităților din Lombardia să împiedice desfășurarea unor astfel de demonstrații ignobile pe teritoriile lor și să nu acorde absolut spații publice”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
ambulanza monza

Italia, tânăr de 16 ani, paralizat, lăsat de părinți doar cu îngrijitoarea, găsit dimineața fără viață în patul său

Poliția în alertă la Roma

Poliția în alertă la Roma: trei femei ucise prin înjunghiere, acțiune tipică unui criminal în serie