in

Lega face presiuni: „Până pe 2 iunie toată Italia va fi deschisă”, ministrul Speranza cere prudență

Totul sau aproape totul trebuie să fie deschis până în ziua Republicii. Ministrul turismului, Massimo Garavaglia (Lega), într-un interviu acordat cotidianului „La Stampa” încearcă să ofere o perspectivă pe termen mediu a renașterii, deoarece în săptămânile următoare turismul trebuie să-și poată reveni.

El confirmă că în următoarele zile sala de control va începe să planifice deschideri, din nou pe baza datelor științifice și a progresului infecțiilor.

Italia deschide granițele pentru turiștii vaccinați: ”2 iunie este sărbătoare naţională şi acela poate fi momentul pentru redeschiderea turismului”

Sector cu sector, pentru că „în fiecare săptămână care trece pierdem bucăți din PIB și nu ne putem permite”. Chiar și în aprilie, „activități precum cateringul pot fi deschise imediat ce condițiile sunt atinse”. În ceea ce privește sezonul turistic, exponentul de la Lega spune că lucrează pentru a-l reporni „în luna mai, cel puțin pentru plaje, cu protocoale întărite la început”.

„Desigur, depinde de planul de vaccinare. Spunem de ceva timp că trebuie să planificăm. Știm că, atâta timp cât cifrele nu o permit, trebuie să fim foarte precauți ”subliniază Garavaglia, dar„ acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să planificăm. Există activități pe care le puteți deschide a doua zi: de exemplu, mâine o Regiune este în portocaliu și apoi saloanele de coafură se pot redeschide. Pe de altă parte, există unele activități care necesită săptămâni, dacă nu luni înainte, pentru a programa deschiderea. Fiecare sector are propria poveste ”.

Garavaglia face ipoteza de a anticipa trecerea verde. „Vremurile din Europa nu sunt încă sigure, se vorbește despre 15 iunie. În opinia noastră, trebuie să anticipăm puțin pentru a asigura circulația la momentele potrivite și pentru a planifica sezonul estival ”. chiar și „Insule fără Covid” este un proiect care „poate fi realizat și este de asemenea recomandabil să-l facem pentru că dacă alții o fac și noi nu, dezavantajul va deveni enorm. Dacă Grecia spune că se va deschide pe 15 mai, atâta timp cât există un tampon negativ, precum și garantarea insulelor fără covid, în timp ce vom sta liniștiți, atunci vom pierde competitivitatea ”.

Ministrul Sănătăți, Roberto Speranza, este în schimb prudent. Într-un interviu cu Repubblica, mizează pe faptul că în luna mai va reveni la zonele galbene.

Speranza explică faptul că „curba din ultimele săptămâni s-a redus datorită măsurilor implementate. Dar, datorită variantei engleze, nivelul de contagiune este încă foarte ridicat, iar presiunea asupra unităților de sănătate este foarte semnificativă ”. Acestea fiind spuse, continuă Speranza, „cred că în aprilie este mai bine să păstrăm cea mai mare prudență”. În luna mai „pot exista condiții pentru măsuri mai puțin restrictive precum cele din zona galbenă. Dar vreau să fiu clar. Trebuie să avem mare prudență și prudență. Continuă cu o cale treptată, singura care ne permite să orientăm curba și să nu frustrăm sacrificiile făcute. În acest fel vom putea elibera treptat măsurile restrictive ”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia mărește intervalul pentru rapel la două tipuri de vaccin: ”Permite recuperarea a două sau trei săptămâni”

romani mituiasca carabinieri

Un român a încercat să îi mituiască pe carabinieri, după ce l-au prins fără permis: «Ia 400 de euro și lasă-mă să plec»