in

Lombardia menține și după 1 iulie unele reguli stricte: masca obligatorie chiar și în aer liber

Președintele regiunii Lombardia, Attilio Fontana, a semnat o nouă ordonanță cu noi reguli, care vor fi în vigoare începând cu 1 iulie și care vor fi valabile până marți, 14 iulie. Noile reguli conţin şi regulile incluse în decretul guvernamental din 11 iunie. Astfel, se impune obligația de a purta masca chiar și în aer liber, cu excepția activităților fizice sau sportive intense.

De la 1 iulie,  se reiau conferințele, cursurile de pregătire și perfecționare pentru medicii veterinari. Se redeschid saunele și băile turcești, centrele de wellness. Însă accesul se va face în baza unor rezervări. Începând cu 10 iulie, se redechid cluburile. De asemenea, se va putea practica şi sportul de contact. Alte reguli, cum ar fi obligația angajatorilor de a măsura temperatura tuturor angajaților, vor rămâne în vigoare până cel puțin pe 14 iulie, scrie ilpost.it, citat de stiridiaspora.ro.

Luni, în Lombardia au existat 78 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus, la un total de peste 93 de mii de cazuri. Celelalte regiuni cu cea mai mare creștere a numărului de cazuri confirmate ieri, sunt Emilia-Romagna (12) și Lazio (9).

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Milano, doi români au fost găsiți înjunghiați în centrul orașului, la distanță de câteva sute de metri

Alarmă în Veneto, infectate opt badante venite din R. Moldova cu același autocar. Zaia: „Am făcut teste pentru toți cei cu care au intrat în contact”