in

Alarmă în Veneto, infectate opt badante venite din R. Moldova cu același autocar. Zaia: „Am făcut teste pentru toți cei cu care au intrat în contact”

Guvernatorul din Veneto, Luca Zaia, a stabilit „testare obligatorie” pentru toate badantele care vin din țări extra-UE, „pentru a proteja persoanele în vârstă și familiile lor”. Zaia a vorbit de „focarul badantelor”, așa cum este cunoscut cazul celor opt badante moldovence care au venit din R. Moldova cu același autocar și au fost descoperite infectate.

Teste obligatorii și gratuite pentru îngrijitorii care se întorc în Italia din țări din afara UE, reluându-și serviciile în familii din Veneto. Acest lucru a fost anunțat de președintele Veneto, Luca Zaia, care a subliniat că pentru a utiliza serviciul, trebuie apelat sistemul regional de sănătate, pornind de la medicii generaliști. “Este o modalitate de a proteja persoanele în vârstă și membrii familiei lor”, a spus Zaia, explicând că “testele se vor face în timp real”, potrivit La Repubblica.

Cotidianul la Repubblica a anunțat eronat ca autocarul venise din România…

Ideea a venit după cazul îngrijitorului găsit pozitiv după întoarcerea din Moldova într-un autobuz, din care a apărut un focar cu 10 pozitivi în zona Padova. Mai exact, doamna asistată de îngrijitor, fiica ei, un cuplu de moldoveni și o doamnă care călătoreau în același autobuz, precum și o familie din Moldova conectată la ultimele cazuri, toate sunt pozitive.

“În prezent, există 22 de focare în Veneto. Având în vedere tendința săptămânală începând cu 25 mai, numărăm 135 de focare, apoi au scăzut la 75, 56, 35 și acum 22. Deci, nu este adevărat, prin urmare, că focarele au crescut. În prezent, 22,13 sunt în familii și 9 în structuri pentru persoanele în vârstă. Cele două focare care se îngrijorează cel mai mult sunt cel din Feltre și cel definit ca  al „îngrijitoarelor”, deoarece s-a dezvoltat la opt îngrijitoare care au călătorit împreună într-un autocar din România în Italia “, a declarat Zaia în timpul a conferinței zilnice de presă.

Guvernatorul a precizat că a făcut „teste pentru toți membrii familiei (angajatori) și pentru toate îngrijitoarele aflate în pericol”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Lombardia menține și după 1 iulie unele reguli stricte: masca obligatorie chiar și în aer liber

Guvernul vrea să îi ţină în ţară pe românii care şi-au pierdut locurile de muncă din străinătate. Statul va plăti 50% din salariul brut al noilor angajaţi