in

Mii de părinți și elevi au ieșit în stradă în Italia. Cer redeschiderea urgentă a şcolilor

Mii de părinţi, copii şi profesori italieni au protestat, duminică, în pieţele mai multor oraşe, faţă de închiderea şcolilor în cadrul măsurilor pentru evitarea propagării coronavirusului. Ei consideră inutilă închiderea şcolilor, relatează Reuters.

Protestele, primele semnificative de când la putere este guvernul lui Mario Draghi, au avut loc în peste 35 de pieţe din întreaga ţară, inclusiv în Piazza del Popolo la Roma şi în Piazza Duomo la Milano.

La Milano, mesaje şi bannere ale elevilor au fost puse sprijinite de ghiozdanele puse pe jos.

În fiecare loc de protest, numărul participanţilor a fost limitat din cauza restricţiilor cu privire la adunări.

“Scuola. Whatever it takes!”, a fost mesajul afişat la Roma, cu referire la celebra promisiune a lui Draghi de a salva euro atunci când conducea Banca Centrală Europeană, în 2012.

Majoritatea şcolilor italiene sunt închise din 15 martie, când Draghi a decis noi măsuri pentru împiedicarea propagării coronavirusului, elevii primind lecţii online.

“Cerem un lucru: ca şcolilor să li se recunoască statutul de serviciu public esenţial şi să fie redeschise imediat”, a precizat filiala din Roma a reţelei naţionale “Şcoli Deschise” care a organizat protestele.

De la startul pandemiei, anul trecut, şcolile din Italia s-au închis şi redeschis în diverse momente, în funcţie de grupele de vârstă şi de rata de infectare cu coronavirus. Per total, în Italia s-au făcut de la startul pandemiei mai puţine ore în şcoală decât în alte ţări europene.

Guvernul italian a precizat că închiderea şcolilor este necesară din cauza creşterii ratei de infectare şi a riscului reprezentat de tulpina din Marea Britanie a coronavirusului.

Vineri, Draghi a promis că atunci când se vor relaxa rectricţiile, primele deschise vor fi şcolile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Disperare mare! Mario Draghi anunţa că se va vaccina cu AstraZeneca

Pentru prima dată, un român a fost numit episcop auxiliar de Roma. Pr. Benoni Ambăruș: „Glumele Domnului şi… ale papei…”