in

Milano și Cortina d’Ampezzo, șanse mari pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026

Candidatura comună Milano/Cortina d’Ampezzo pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026 este ”foarte, foarte pozitivă”, a declarat, joi, Octavian Morariu, şeful Comisiei de Evaluare a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), după o vizită a membrilor pe stadionul San Siro, unde ar urma să aibă loc ceremonia de deschidere, notează AFP.

”Prima mea impresie este că avem de-a face cu oameni foarte buni, care sunt pasionaţi de ceea ce fac. Ei au o experienţă foarte mare, sunt obişnuiţi să organizeze competiţii. Fiecare din aceste locuri are o identitate puternică şi este foarte, foarte pozitiv pentru candidatura privind organizarea JO de iarnă 2026”, a spus Morariu, fost component al naţionalei de rugby a României.

Inspectorii CIO îşi vor încheia vizita în Italia sâmbătă, după ce au fost şi la Stockholm, oraş care şi-a depus şi el candidatura.

Marţi, Giovanni Malago, preşedintele Comitetului Olimpic Italian, declara că se aşteaptă la „un aviz pozitiv” din partea comisiei de evaluare a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO). „(…) Eu cred că avizul comisiei va fi unul pozitiv”, afirma Malago.

La începutul săptămânii, inspectorii CIO s-au aflat la Cortina d’Ampezzo, unde vor avea loc în caz de victorie a proiectului italian, probele de schi alpin feminin, curling, sanie, bob şi skeleton. „Există aici o istorie care datează de multă vreme, din 1956 (când Cortina a găzdui JO de iarnă). Sunt locuri minunate în Dolomiţi, aceşti munţi, aceste văi”, declara Giovanni Malago.

Sportivi de talie internațională, de origine română, medalii pentru alte națiuni: ”Păcat că statul român nu i-a ajutat”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Padova, pelerinajul anual al românilor greco-catolici din Italia, au participat sute de persoane

Altă victorie a lui Salvini în Italia: pe cărţile de identitate apar rubricile ”tată” şi ”mamă”, nu ”părinte 1” şi ”părinte 2”