in

Padova, pelerinajul anual al românilor greco-catolici din Italia, au participat sute de persoane

Duminică, 31 martie 2019, consulul general al României la Trieste, domnul Cosmin Victor Lotreanu, a participat la tradiționalul pelerinaj anual al românilor greco-catolici din Italia, la Padova. Cu acest prilej, în prezența a sute de participanți, în marea lor majoritate cetățeni români rezidenți în Italia,  a avut loc o Liturghie Arhierească oficiată de Ieromonahul Irineu Bârle, starețul mânăstirii “Prislop” din Maramureș, alături de un sobor de preoți și de Părintele Protopop Vasile Barbolovici. (preot-paroh în cadrul bisericii “San Rocco” Mestre).

În marja manifestării au rostit alocuțiuni ambasadorul României la Sfântul Scaun (domnul Liviu Petru Zăpârțan), respectiv Cosmin Victor Lotreanu, în calitate de consul general al României la Trieste.

După încheierea componentei liturgice a avut loc un dialog susținut al șefului de misiune cu cetățenii români rezidenți prezenți la manifestarea sus-menționată. Întreaga atmosferă a fost una circumscrisă caracterului solemn, sărbătoresc al pelerinajului. Sfântul Anton de Padova este, fără îndoială, una din figurile marcante ale apostolatului creștinismului istoric, constituind și astăzi un simbol de mare semnificație universal-religioasă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România va deschide anul acesta 10 birouri de promovare turistică, unul va fi în Italia

Milano și Cortina d’Ampezzo, șanse mari pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026