in

Moaștele Sfântului Ioan Bosco, „părintele și învățătorul tineretului”, au fost furate dintr-o biserică din Italia

Moaștele Sfântului Ioan Bosco (Giovanni Bosco), educator și preot catolic din secolul al XIX-lea, au fost furate dintr-o biserică din nord-vestul Italiei, a informat presa locală sâmbătă, citată de Agerpres.

Urna care conținea rămășițe ale creierului lui Bosco a fost furată din spatele altarului principal al bazilicii din orașul său natal Castelnuovo Don Bosco lângă Torino, au raportat agențiile italiene de știri, conform DPA.

Bosco, care a murit în 1888 și a fost canonizat în 1934, este cel mai bine cunoscut pentru că a fondat Salezienii lui Don Bosco, un ordin din cadrul Bisericii menit să vină în întâmpinarea necesităților tinerilor săraci și abandonați.

Giovanni Bosco, cunoscut mai ales sub numele de Don Bosco  a fost un preot și educator romano-catolic italian, care a folosit metode educative bazate pe dragoste în loc de metodele punitive. Și-a plasat lucrarea sub protecția Sfântului Francisc de Sales și i-a asigurat continuitatea fondând Societatea Saleziană. El este unicul sfânt care a fost denumit „Părintele și învățătorul tineretului”.

Urmând principul „binele nu poate fi apreciat dacă nu este cunoscut”, Don Bosco a realizat dar a și promovat operele sale. Ca recunoaștere a sfințeniei și misiunii sale în folosul tinerilor, el a fost canonizat de către Biserica Catolică în anul 1934.

Conform tradiției catolice, Sfântul Ioan Bosco este sfântul patron al ucenicilor, redactorilor și editorilor, al elevilor, magicienilor dar și delincvenților juvenili.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român din Italia și-a tatuat pe braț Coloana Infinitului: ”Artistul este un român de-al nostru, pasionat şi el de istorie”

Rocca di Garda, româncă de 54 de ani, cade în gol de la 60 de metri sub ochii fiului. Făcea o fotografie cu cățelul