in

Un român din Italia și-a tatuat pe braț Coloana Infinitului: ”Artistul este un român de-al nostru, pasionat şi el de istorie”

Un tânăr de 22 de ani, din municipiul Târgu Jiu, care trăieşte de câţiva ani în Italia, şi-a tatuat pe braţ Coloana fără de Sfârşit al lui Brâncuşi. În acest fel, gorjeanul poartă peste tot cu el unul dintre simbolurile României, scrie Adevărul.

Ionuţ Andrei Pîrvulescu nu a uitat de valorile româneşti, deşi trăieşte departe de casă. El şi-a dorit să-şi tatueze pe braţ Coloana lui Brâncuşi ridicată în memoria eroilor din Primul Război Mondial.

„Ideea principală este să am ceva ce nu are oricine, să fiu mai diferit şi am ales să merg pe o temă istorică“,spune Ionuţă.

A rămas ataşat de casă şi de locurile natale, fiindu-i dor de oraşul în care a crescut: „Eu ţin foarte mult la oraşul meu şi mi-am dorit foarte mult să imprim în piele Coloana Infinitului în primul rând ca omagiu eroilor  gorjeni care au luptat în primul război mondial pentru a-şi apăra ţara“.

Tânărul şi-a mai tatuat şi lupul dacic, dar şi un chip de dac. „Portretul dacului care este mai exact un pileat care reprezintă originea noastră , iar lupul dacic tot la fel ne reprezintă şi l-am adăugat în completarea portretului“.

Tatuajele au fost realizate în Italia. „Am făcut tatuajele în Italia, artistul fiind un român de-al nostru, pasionat şi el de istorie, cu o experienţă de aproape 24 de ani în domeniul tatuajelor şi îmi este prieten drag. Numele lui este Şerban Marius Dorin şi este din Deva. Toată lucrarea a durat 5 ore jumate cu mici pauze deoarece sunt fumător“, povesteşte gorjeanul.

Ionuţ lucrează ca secretar pentru o societate care are domeniul principal construcţii. „Îmi este dor de țară, de familie şi de iubita mea. În august vreau să vin acasă definitiv şi o să încerc să fac ceva la noi în oraş. Pe lângă asta am primit şi o ofertă foarte bună de muncă în țară şi sincer nu o pot refuza“, a mai precizat Ionuț.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Riva Ligure, muncitor român de 61 de ani, rămas cu piciorul prins în motosapă

Moaștele Sfântului Ioan Bosco, „părintele și învățătorul tineretului”, au fost furate dintr-o biserică din Italia