in

«Morții de COVID care înainte erau sănătoși se numără pe degetele de la o mână, acest virus nu este capabil să ucidă», spune un medic italian

„Nu va exista nicidată vaccin pentru COVID-19”, spune medicul legist Pasquale Mario Bacco care, împreună cu o echipă de 13 colegi, în laboratorul său din Bari, studiază virusul. La sfârșitul lunii februarie, medicul spunea că infecția pulmonară circulă în Italia încă din octombrie 2019, relatează Il Giornale.

„Pe noi ne-a interesat să înțelegem incidența acolo unde nu s-a manifestat boala”, a declarat Bacco.

Medicii din Bari au prelevat un eșantion de la 7.038 de persoane sănătoase și fără simptome, toți angajați de companii, au efectuat teste serologice începând cu 25 februarie și s-a descoperit că peste 30% din populația italiană a luat contact cu Covid-19, dezvoltând anticorpi. Vorbim, mai exact, de 33,6%. Din 7.038 au rezultat pozitive 2.336 de persoane.

Dintre aceste 2.336 de persoane testate, la 1.779 erau prezente IgG, adică imunoglobuline G datate, vorbim despre anticorpii la COVID. „Înseamnă că aceste persoane intraseră deja în contact cu virusul cu cel puțin trei luni și jumătate înainte, s-au îmbolnăvit și au dezvoltat anticorpii, deși sunt asimptomatice”, a precizat Bacco. Aproape 90% dintre persoanele infectate analizate nu au manifestat niciuna dintre simptomele atribuite COVID.

Bineînțeles că anticorpii nu sunt pe viață, durează câteva luni, motiv pentru care este imposibil, potrivit cuvintelor medicului din Bari, să se găsească un vaccin. „Din acest punct de vedere, COVID este ca HIV. Sunt viruși care prezintă mutații. S-ar putea ca populația să fie chemată să fie supusă vaccinului în iunie, dar același vaccin nu va mai fi de ajutor în octombrie. Eu am văzut în laborator mutațiile acestui virus, este aproape ca HIV, deci un vaccin nu va exista niciodată. Singurul lucru care ne va salva, dacă virusul ar deveni mai agresiv, este un medicament specific.

Astăzi, persoanele seropozitive au o speranță de viață egală cu o persoană sănătoasă, datorită unui medicament. Duc o viață foarte normală, doar că trebuie să ia una, sau două sau trei, dar, de obicei, o pilulă pe zi, deoarece au un retroviral care intră în sânge și acest lucru ajută. Și la fel va fi și pentru COVID”, declară medicul italian.

Dezinteres pentru studiul medicului Bacco

Însă, în domeniul științific italian, nimeni nu a vrut să acorde credit studiului realizat de Bacco și de colegii săi. „Nici Institutul Superior de Sănătate, nici Ministerul Sănătății nu ne-au luat în seamă. Apoi, i-am prezentat datele noastre profesorului Burioni (Roberto Burioni, cunoscut virusolog italian – n.r.) și nici nu le-a văzut”, a spus Bacco, cu amărăciune.

În prezent, sunt 30.395 de decese cauzate de Covid-19 în Italia, potrivit datelor difuzate de autorități, dar în opinia doctorului Bacco, aceste cifre „au fost inventate”, deoarece „morții de COVID care înainte erau sănătoși se numără pe degetele de la o mână, întrucât acest virus nu este capabil să ucidă. Este un virus banal, simplu. De exemplu, o persoană seropozitivă nu se îmbolnăvește de COVID, deoarece are HIV, care este un virus mult mai mare, care folosește aceiași receptori ca și coronavirusul, deci chiar și în concurență, COVID nu reușește să meargă pe aceiași receptori. Oriunde există un răspuns imun adecvat, este anihilat”.

Româncă fără serviciu, a donat 5.000 de euro pentru spitalele din Verona: ”Oameni ca ea, simbol al solidarității”

MAE va oferi bani pentru chirie și alimente românilor din diaspora care nu au din ce să se întrețină