in

Româncă fără serviciu, a donat 5.000 de euro pentru spitalele din Verona: ”Oameni ca ea, simbol al solidarității”

O frumoasă poveste de mărinimie și altruism a unei românce din Italia, Florica Abrudan, Ika (cum o strigă prietenii), care e pe cale să obțină cetățenia italiană: ”Ar fi trebuit să o primesc în aceste luni – spune ea – dar urgența Covid a încetinit totul”. Ea este angajata spa-ului Aquardens din Pescantina (Verona) unde lucrează ca barman. Românca este disponibilizată în această perioadă, după închiderea pentru situația de urgență creată în criza coronavirus. În ciuda acestui fapt, a vrut să doneze 5.000 de euro pentru a contribui la proiectul Water for Life , pentru a ajuta spitalele din Verona. 

”Povestea ei este  – spune Flavio Zuliani, CEO Aquardens – este o poveste bună pentru inima și sănătatea Italiei noastre. Evident, nu putem accepta contribuția pe care ea vrea să ne-o ofere, dar este drept ca oameni ca ea să devină un simbol al solidarității, exemplul ei depășește și se află peste ceea ce am primit în acest timp de la Europa ».

”Dar de ce ești surprins? – a întrebat ea jurnalistul de la Il gazzetino, care a intervievat-o  – cu tot ce a făcut Italia pentru mine. Italia m-a primit cu drag și eu vreau să mă revanșez. M-am simțit acasă și sunt recunoscătoare pentru acest lucru.”, a spus ea.

Femeia a ajuns în Italia pentru prima dată în 2003, după ce a lucrat într-un depozit din România pentru o mare companie italiană de încălțăminte externalizată în Europa de Est. O vacanță s-a transformat în dragoste la prima vedere pentru Italia și oportunitatea de a ajunge în Verona.

Acum are un fiu în România și un soț italian. ”Am un fiu care acum are 18 ani, are un bar în România și merge bine. Aici am cunoscut dragostea, în urmă cu aproximativ 12 ani ne-am cunoscut și a fost dragoste la prima vedere. După câțiva ani de viață împreună, ne-am căsătorit și suntem foarte fericiți ”, e povestit ea. 

În 2016 s-a angajat în Aquardens, parcul balnear din provincia Verona, mai întâi ca spălătoare de vase și ajutor în bucătărie, apoi în bar. 

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Palermo, arestați 91 de mafioți, în cătușe și un fost participant la ”Grande Fratello”

«Morții de COVID care înainte erau sănătoși se numără pe degetele de la o mână, acest virus nu este capabil să ucidă», spune un medic italian