in

Nou record în Italia: s-a atins CEL MAI RIDICAT NIVEL de până acum al cazurilor noi de infectare cu coronavirus, 7.332

Italia a atins miercuri cel mai ridicat nivel de până acum al cazurilor noi de infectare cu coronavirus, 7.332, depăşindu-l pe cel consemnat la 21 martie, când au fost depistate 6.557 de contaminări în 24 de ore, transmit Reuters şi dpa, citând Agenţia de Protecţie Civilă. Marţi fuseseră raportate 5.901 cazuri de noi infectare.

De la raportarea de marţi, numărul deceselor a fost de 43, faţă de 41 în ziua precedentă, cu mult mai puţine decât în vârful epidemic, de peste 900, înregistrat în Italia în lunile martie şi aprilie.

Deşi bilanţul pe o zi al deceselor rămâne relativ scăzut, numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă a crescut constant, ajungând miercuri la 541, de la un minim de circa 40 în a doua jumătate din iulie.

Italia a fost prima ţară europeană lovită de pandemie şi deţine al doilea cel mai grav bilanţ de pe continent, de 36.289 de decese dintr-un număr de 372.799 de infectări confirmate. Datorită unora dintre cele mai severe restricţii din lume, guvernul a reuşit să aducă epidemia sub control în vară.

Însă în ultimele săptămâni numărul zilnic de infectări a urcat, iar guvernul a impus noi limitări în privinţa adunărilor, funcţionării restaurantelor, activităţilor sportive şi educative. Italia înregistrează totuşi semnificativ mai puţine cazuri pe zi decât Franţa, Spania sau Marea Britanie.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.es/pentru-prima-data-romania-depaseste-4-000-de-noi-cazuri-zilnice-de-infectari-cu-covid-19/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
politiceni infectat campania elctorală

Goana după voturi în plină pandemie face victime: mai mulţi politicieni s-au infectat în campania electorală pentru locale

Italia, unii oameni de știință propun carantină totală în perioada sărbătorilor de iarnă: ”Un lockdown de Crăciun este realist”