in

Goana după voturi în plină pandemie face victime: mai mulţi politicieni s-au infectat în campania electorală pentru locale

Campania electorală în plină pandemie de coronavirus nu a rămas fără urmări. Mai mulţi politicieni care au candidat la alegerile locale au fost infectaţi.

Primele cazuri de infectare în rândul politicienilor au apărut la câteva zile după alegeri. Ultimele zile de campanie electorală au fost și cele în care mulți dintre ei au lăsat garda jos în goana după voturi, scrie G4media.

13 octombrie: Primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a anunțat marți seară, pe Facebook, că este pozitiv la coronavirus.

13 octombrie: Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că intră în izolare după contactul cu mai mulți lideri ai partidului au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

12 octombrie: Președintele CJ Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, s-a infectat cu Covid.

12 octombrie: Primarul în funcție din Călărași, Daniel Drăgulin, a murit în urma infectării cu COVID-19, a transmis PNL luni dimineață. Edilul a luat coronavirus în timpul campaniei electorale pe care n-a reușit să o ducă până la sfârșit, fiind internat. Primarul în funcție al Călărașiului suferea de comorbidități.

9 octombrie: Mihai Chirica a anunțat că s-a infectat cu COVID-19. Primarul Iașiului s-a izolat și a delegat atribuțiile viceprimarului Botez, a transmis acesta printr-un mesaj publicat pe Facebook.

8 octombrie: Irina Munteanu, subprefect de Cluj, a fost confirmată cu COVID-19, ea fiind testată după ce a rămas fără gust și miros.

8 octombrie: Viceprimarul Iașiului, Gabriel Harabagiu (PSD), se află în autoizolare la domiciliu după ce a fost declarat pozitiv la infecţia cu COVID-19. El spune că s-a infectat în urma unei călătorii în Grecia.

7 octombrie: Primarul Galațiului a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, la o săptămână după ce a aprobat și finanțat un festival culinar deși incidența depășește 1.5 infectări la mia de locuitori. Citește mai multe, aici.

6 octombrie: Administratorul public al Municipiului Deva s-a infectat pentru a doua oară
5 octombrie: Inspectorul Școlar General al Capitalei a fost confirmat cu coronavirus. El a fost în campanie electorală, candidând săptămâna trecută pentru un loc în Consiliul General al Municipiului București.

5 octombrie: Prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a intrat în carantină pentru următoarele 14 zile, chiar în sediul prefecturii. El a fost testat negativ la COVID-19, dar este contact direct al unui caz confirmat, a anunțat instituția într-un comunicat de presă.
Președintele Biroul Electoral Județean Dâmbovița, subprefectul județului și un funcționar din cadrul Autorității Electorale Permanente au fost confirmați cu coronavirus.

2 octombrie: Gabriel Zetea, șeful PSD Maramureș, a anunțat vineri pe Facebook că testul Covid-19 a ieșit pozitiv, după ce un coleg de partid cu care a avut contact fusese confirmat în urmă cu două zile.

30 septembrie: Primarul din Sighetu Marmației a fost internat la Spitalul Suport COVID din Baia Mare, în urma unui test pozitiv efectuat marți. Deoarece starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, s-a luat decizia ca acesta să fie adus de urgență la spitalul din Baia Mare.

30 septembrie: Trei lideri ai PSD Sălaj au fost confirmaţi cu noul coronavirus şi au ajuns în spital. Aceștia s-au întâlnit vineri, cu două zile înaintea alegerilor locale, cu Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu și Paul Stănescu, la un miting electoral.

29 septembrie: Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a fost primul politician testat pozitiv pentru COVID-19, după campania electorală, acesta făcând anunţul marţi după-amiază, pe pagina sa de socializare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bolzano, 20 de români infectați FUGIȚI DIN CARANTINĂ. Au fost prinși de carabinieri și denunțați, riscă închisoare și amenzi

Nou record în Italia: s-a atins CEL MAI RIDICAT NIVEL de până acum al cazurilor noi de infectare cu coronavirus, 7.332