in

Bolzano, 20 de români infectați FUGIȚI DIN CARANTINĂ. Au fost prinși de carabinieri și denunțați, riscă închisoare și amenzi

Carabinerii din mai multe localități din Bolzano au denunțat recent 25 de persoane pentru că au încălcat carantina, deși erau bolnavi de COVID-19. Dintre aceste persoane, 20 sunt români!

Cazurile constatate și raportate la Parchetul Bolzano au avut loc în Val Venosta, Val Pusteria și Bassa Atesina, anunță carabinierii din Bolzano.

Infracțiunea este cea menționată la articolul 260 din textul consolidat al legilor privind sănătatea: oricine nu respectă un ordin emis legal pentru a preveni răspândirea unei boli infecțioase este pedepsit cu arestarea de la 3 la 18 luni și cu amendă cuprinsă între 500 și 5.000 de euro.

În Val Venosta sunt 16, cei mai mulți dintre cei denunțați, dintre care 13 români, 2 bulgari și un moldovean, toți angajați ca muncitori agricoli în recolta de mere.

Toți au fost găsiți pozitivi cu cel puțin un tampon, unii dintre ei și cu cel de-al doilea tampon și, prin urmare, ar fi trebuit să rămână izolați la locuințele lor (de obicei în spațiile puse la dispoziția lor de către angajatorii agricoli).

În toate cele 16 cazuri, carabinierii secțiilor Naturno și Silandro au constatat împreună cu angajatorii și alți muncitori, adesea compatrioți, că suspecții au plecat fără preaviz în țara de origine.

Este clar că această conduită a fost foarte gravă, deoarece a supus tovarășii de călătorie la riscuri foarte grave.

Fie că subiecții au călătorit cu autobuzul sau trenul sau cu mașina, oamenii care au călătorit cu ei chiar riscau să fie infectați, deoarece într-un mijloc de transport este aproape imposibil să păstrezi distanțe și să păstrezi o circulație adecvată a aerului proaspăt.

O altă mare parte a plângerilor provine din sudul Tirolului: există șapte între Aldino și Egna. Primii șase sunt români și toți lucrătorii sezonieri în agricultură la două ferme din Aldino.

Toți cei șase au fost în carantină cu COVID-19 pozitivi și au dispărut. Carabinierii stației Aldino au reușit să reconstruiască, la fel ca în Venosta, că cei șase s-au întors cu toții în țara lor de origine.

Al șaptelea, pe de altă parte, este un pensionar egonez în vârstă de 81 de ani aflat în carantină, care și-a părăsit în mod deliberat casa – un loc ales de carantină – pentru a merge la plimbare.

Situația din Pusteria nu este diferită, deși inferioară ca număr.

Carabinierii Sesto au denunțat un pensionar din zonă, în vârstă de 72 de ani, care, în loc să fie închis acasă, ieșise conducând propria mașină. Carabinierii l-au oprit din greșeală la un punct de control din Anderter, între Sesto și San Candido.

Ultimul dintre cei douăzeci și cinci este un muncitor agricol român în vârstă de 34 de ani, care a fost pus în carantină cu angajatorul său din Sluderno. Deși i s-a interzis să iasă, deoarece era potențial contagios, deoarece era pozitiv pentru tamponul COVID, el și-a părăsit casa, dar a nimerit într-un post de control de-a lungul drumului de stat Pusteria 29, între Rasun și Valdaora.

Carabinierii companiei Anterselva au verificat o dubă cu opt pasageri care se îndreptau probabil spre România. Tânărul de 34 de ani era unul dintre pasageri. Apoi, militarii, comparând datele personale ale celor opt subiecți identificați cu lista furnizată zilnic agențiilor de aplicare a legii de către ASDAA / SABES, a descoperit că bărbatul ar fi trebuit să fie în carantină în Sluderno.

„Cu siguranță nimeni nu ar vrea să facă schimb cu cei 7 pasageri, deoarece chiar dacă pasagerii ar fi purtat corect masca pe toată călătoria, nu se poate exclude o infecție într-un spațiu atât de îngust și închis”, scriu carabinierii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Economia Italiei, străinii contribuie mai mult decât costă: 500 milioane de euro în favoarea statului

politiceni infectat campania elctorală

Goana după voturi în plină pandemie face victime: mai mulţi politicieni s-au infectat în campania electorală pentru locale