in

Noul președinte al Parlamentului European este un italian, fost realizator de televiziune la postul Rai 1

Eurodeputatul italian, David-Maria Sassoli, a obținut majoritatea acumulând 345 de voturi și este noul președinte al Parlamentului European. În urma numărării voturilor din cel de-al doilea tur, cei 4 candidați au obținut următoarele rezultate: David-Maria Sassoli (S&D) – 345 de voturi, Jan Zahradil (ECR, CZ)-, Ska Keller- (Greens/EFA, DE) 119 și Sira Rego (ECR)- 43.

Turul doi s-a finalizat cu 704 de voturi, dintre care 37 nule și 667 exprimate, de această dată, majoritatea necesară a fost de 334. În primul tur niciunul dintre candidați nu a reușit să îndeplinească numărul necesar de voturi.

David Sassoli (63 de ani), noul președinte al Parlamentului European, este un fost jurnalist italian, asemeni predecesorului său Antonio Tajani. El a intrat în politică în 2009, când a fost ales în legislativul italian din partea Partidului Democratic, ulterior fiind ales, în același an, europarlamentar.

Din 2006 până în 2009 a fost realizator de televiziune la postul Rai 1, unde a prezentat telejurnalul. În 2009 a renunțat la cariera jurnalistică și a intrat în politică. În legislativul 2014-2019 a ocupat funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

David Sassoli a candidat pentru funcția de președinte al Parlamentului European din partea socialiștilor europeni. Ca membru al Partidului Democrat (centru stânga) din Italia, delegaţia sa este a doua cea mai mare din gruparea Socialiştilor şi Democraţilor în Parlamentul European.

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, bătrână de 92 de ani, a murit după ce a fost bătută de îngrijitoarea română, condamnată la doi ani de închisoare

Verbania, chelner român concediat, i-a tăiat gâtul patronului italian cu un ciob de sticlă