in

Verbania, chelner român concediat, i-a tăiat gâtul patronului italian cu un ciob de sticlă

Maurizio Farina, un italian în vârstă de 46 de ani, proprietarul unui restaurant din Verbania, se află într-un pat de spital și se luptă să trăiască. Unul dintre foștii săi angajați, un român de 27 de ani, a încercat să-l omoare, tăindu-i gâtul cu un ciob de sticlă. I-a tăiat vena jugulară, iar acum, Farina, ca rezultat al rănirii, și-a pierdut vederea. 

Totul a avut loc la Pallanza, un sat din Verbania unde Maurizio, tatăl a doi copii de 12 și 7 ani și o fată de 23 de ani, a deschis “La signora di Salerno” cu un an în urmă, un restaurant frumos pe malul Lacului Maggiore. A fost atacat de un fost angajat, un băiat de 27 de ani care s-a născut în România și locuiește în San Giuliano Milanese.

Gabriel Toader Greg , un român în vârstă de 27 de ani, a fost angajat ca ospătar în restaurantul italianului, la recomandarea unui foste colege, tot româncă. “Gabriel este foarte bun și are nevoie de muncă”, i-a spus fata, garantându-i astfel că e o persoană de încredere. 

Dar, încă din primele momente, românul s-a dovedit a fi agresiv și lipsea des de la muncă

Proprietarul (care este asistat de avocatul Antonio Foti), după recursuri repetate, a decis să rezilieze relația de muncă cu românul. Când a auzit vestea, Gabriel a venit la restaurant și a încercat mai întâi să-l atace pe Maurizio Farina, apoi a plecat amenințându-l pe italian cu repercursiuni grele asupra sa și a familiei sale.

S-a întors și nenorocirea s-a produs: românul a încercat să îi taie gâtul italianului cu o sticlă spartă. A reușit parțial și, deși a scăpat cu viață, Maurizio Farina a rămas fără vedere.

“El a început să strige că îl va ucide”, a povestit sora italianului, Elena Fabrizi. ”Clienții – și printre ei mulți dintre prietenii lui Maurizio – l-au gonit în prima fază. Dar el l-a așteptat în fața restaurantului pe fratelui meu. În primul fază a încercat să împrumute un cuțit de la un bar din apropiere, dar barmanul l-a refuzat. Apoi a luat o sticlă de bere și i-a spart-o în față lui Fabrizio, apoi cu gâtul spart l-a lovit în gât și i-a cauzat o tăietură profundă. De aceea spun că a vrut să-l omoare și nu a fost un accident”, spune sora lui. 

Italianul a fost dus de urgență la spitalul Castelli di Verbania. În timpul călătoriei a avut un stop cardiac și, după sosirea sa în camera de urgență, doctorii au decis să-l transfere la Novara, unde a rămas în comă timp de patru zile. “S-a trezit duminică seara și doctorii au spus că probabil nu-și va mai recupera vederea. Omul ăla i-a distrus viața și este liber cine știe unde.”

Românul acuzat de agresarea lui Farina nu a fost arestat de carabinierii care au intervenit pe 24 iunie în Via Manzoni, în Pallanza. Omul a fost denunțat pentru leziuni, dar încă nu a fost arestat. “Între timp, fratele meu este în terapie intensivă și nu va mai fi niciodată la fel. Din nou mă întreb unde este justiția? Vreau să denunț această situație dureroasă pentru noi toți”.

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ