”Nu se închiriază străinilor”: Primăria intervine și denunță cazul la Bologna

Un consilier a distribuit înregistrarea dialogului dintre un agent imobiliar și un bărbat de origine egipteană. Este ultimul din zeci de cazuri similare

”Din păcate proprietarul intenționează să închirieze numai unei persoane italiene, îmi pare rău, nu pot să vă ajut”.Este răspunsul pe care l-a primit de la o agenție imobiliară din Bologna un bărbat de origine egipteană care sunase pentru informații privind un apartament cu două camere de închiriat în oraș.

Auzind un accent străin, agentul imobiliar s-a informat privind naționalitatea și, scuzându-se, a respins cererea cu această motivație. Fișierul audio a fost distribuit de Matteo Lepore, consilier pentru Turism și Cultură la Bologna.

”Cu mare durere – a spus – asociez acest denunț imaginii orașului nostru. În ultimul an am primit zeci de semnalări, cazuri de discriminare de acest tip. Faptele teribile din Macerata trebuie să ne invite pe toți să ne privim în interior. Noi suntem rasismul. Să-l abandonăm e necesar ca cetățeni în primul rând”.