in

O localitate din Italia oferă 20.000 de euro primă de instalare, 660 de euro pe lună și chirie simbolică. Iată condițiile care trebuiesc îndeplinite

Santo Stefano di Sessanio, o comună datând din secolul VIII, caută asiduu o soluţie împotriva îmbătrânirii şi reducerii populaţiei sale, propunând recent un ajutor financiar important pentru noii săi locuitori

Situată într-o regiune muntoasă din regiunea Abruzzo, într-un parc naţional din centrul Italiei, Santo Stefano di Sessanio numără în prezent doar 120 de locuitori, dintre care jumătate sunt pensionari. Confruntată în pericolul depopulării totale, comuna încearcă să stopeze această tendinţă, dar fără succes deocamdată.

Totuşi, autorităţile speră să reuşească acest lucru cu o nouă propunere, şi anume acordarea unei prime de instalare şi unor contribuţii lunare pentru zece persoane care aleg să devină locuitori ai comunei şi să lanseze acolo diverse activităţi profesionale, relatează CNN, citat de adevarul.ro.

Prima de instalare se ridică la 20.000 de euro, iar plata lunară la circa 660 de euro pentru o perioadă de trei ani. În plus, primăria propune o locuinţă spre închiriere pentru o sumă simbolică. De la lansarea propunerii, la 15 octombrie, 1.500 de persoane şi-au manifestat deja intenţia de a se stabili la la Santo Stefano di Sessanio, precizează sursa citată.

Solicitanţii trebuie să fie cetăţeni italieni sau europeni, adulţi, să aibă sub 40 de ani şi să provină dintr-o localitate de peste 2.000 de suflete. În acelaşi timp, autorităţile din comună cer un angajament pe cinci ani din partea lor.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
carburanţi ieftini

România, pe locul doi la cei mai ieftini carburanţi din Uniunea Europeană, după Bulgaria

Două butelii și o canistră de benzină, BOMBA pusă de un român la un bar din Albenga