in

Obligația cauciucurilor de iarnă în Italia! Ce se întâmplă cu cei care nu se echipează?

De joi, 15 noiembrie, în întreaga Italie a devenit obligatorie echiparea mașinilor cu cauciucuri de iarnă. Pentru a putea călători pe anumite șosele va fi necesar să vă echipați mașinile cu cauciucuri de iarnă sau dispozitive antialunecare omologate, cum sunt lanțurile.

Portalul de anunțuri auto AutoScout24 a încercat să clarifice normativa pentru a ajuta automobiliștii să nu fie luați pe nepregătite, protejându-și astfel siguranța și portofelele. La nivel general, în afara localităților, în zonele afectate de condiții climatice deosebite, instituțiile proprietare sau concesionarii de străzi pot indica porțiunile stradale pe care este obligatoriu să se circule cu cauciucuri de iarnă sau, în alternativă, să se aibă la bord dispozitive antialunecare utile când se circulă pe zăpadă sau gheață, cum sunt lanțurile de zăpadă.

Perioada indicată este între 15 noiembrie 2018 și 15 aprilie 2019, însă există multe excepții la nivel regional sau provincial, atât în ce privește durata, cât și străzile afectate.

Ce se întâmplă cu cei care nu se echipează?

Normele nu sunt deloc îngăduitoare cu cei care vor fi găsiți după 15 noiembrie ”neechipați”. Așadar, toată lumea a fost anunțată: Este momentul să vă echipați cu cauciucuri de iarnă dacă vreți să evitați sancțiuni usturătoare: de la 41 la 168 de euro în localități și de la 84 la 335 în afara localităților, în afară de scăderea a 3 puncte de pe permis și interdicția de a folosi mașina până nu se respectă normativa.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sivio Berlusconi nu scapă de coșmarul ”bunga-bunga”, un nou proces legat de petrecerile sale exotice

Violatorii români din nou în prim plan la Roma, o deputată leghistă explodează: «Acești oameni nu merită să locuiască în Italia»