in

Ofițer italian arestat cu acuzația de spionaj, soția sa: „Salariul nu-i ajungea, dar soțul meu nu e un trădător”

Astăzi în Pomezia nu se vorbește decât despre el, Walter Biot, ofițerul italian de 56 de ani care a ajuns în închisoare acuzat că a fost spion, că le-a vândut secrete rușilor în schimbul a 5.000 de euro. Bani de care Walter Biot avea nevoie pentru a-și plăti ratele la casă și a-și hrpni familia, susține soția sa Claudia Carbonara, într-un interviu în Corriere della Sera.

Cuplul locuia în centrul orașului Pomezia. Apoi, de ceva timp, s-a mutat într-un alt cartier, într-o casă mai mare. Femeia, un psihoterapeut în vârstă de 54 de ani, specializat în sexologie clinică, expert în terapii individuale și de cuplu, își descrie soțul ca un bărbat minunat, care a trăit întotdeauna pentru cei patru copii ai săi. Ofițerul s-a temut că nu va mai putea face față tuturor cheltuielilor, în ciuda salariului de aproximativ 3.000 de euro pe lună.

Soția lui încearcă să-l apere: „Soțul meu nu a vrut să trădeze țara”, a spus ea pentru Corriere della Sera. Soțul ei este acuzat că a dezvăluit secrete militare în scopul spionajului și a obținut informații secrete în scopul spionajului. Infracțiunile grave, prevăzute la articolele 86 și 88 din Codul penal militar, pedepsite cu închisoare pe viață sau, în al doilea caz, cu cel puțin douăzeci de ani de închisoare. Biot era un căpitan de fregată în serviciu în Biroul de Politică Militară al Statului Major al Apărării.

„Banii nu au fost suficienți pentru a menține familia”, spune soția. „Trei mii de euro” salariul care a intrat în casă, după cum a recunoscut soția sa, dar care, aparent, „nu mai era suficient pentru a întreține o familie cu 4 copii, 4 câini, casa din Pomezia fiind încă de plătit, 268 de mii de euro de ipotecă, 1.200 pe lună „.

Miercuri seară, Carabinierii l-au arestat pe Walter Biot. Un ofițer al forțelor armate ruse a fost de asemenea arestat împreună cu el, a cărui identitate rămâne necunoscută în acest moment.

Cei doi au fost descoperiți în cadrul unei întâlniri pentru o întâlnire clandestină, în timp ce ofițerul italian a transmis documente „clasificate” colegului său străin, primind în schimb 5.000 de euro, bani confiscați de carabinierii care au intervenit în momentul schimbului.

„Soțul meu, un trădător? Nu, și-a servit țara.”, mai spune soția. Pentru ea era doar „disperat pentru viitorul familiei sale”.

Potrivit mărturiilor adunate de Corriere della Sera de la colegii săi, Walter Biot „avea nevoie de bani şi acest lucru era ştiut”.

„Ruşii au mizat pe slăbiciunile lui, pe problemele lui personale”, potrivit unui coleg care îl cunoaşte bine, citat de ziar. „Ceea ce a făcut el este foarte grav pentru securitatea ţării şi a NATO, dacă într-adevăr s-a vândut, nu are nicio scuză şi şi-a distrus viaţa. Riscă cel puţin 15 ani de închisoare”, a estimat colegul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia prelungește restricţiile până la sfârşitul lui aprilie. Personalul medical, OBLIGAT să se vaccineze

Anunțul unei italience: „Caut badantă, ofer 300 euro, casă și masă”. Răspuns de la românce: „Hai sictir ”