in

Omorul Moracci: Buzdugan și Epure și-au cerut scuze în sala de judecată, condamnați la 18 ani de închisoare

Omorul Moracci: de la închisoare pe viață la optsprezece ani de închisoare pentru autorii materiali ai crimei. Aceasta este decizia Curții de Apel din Perugia. Elvis Epure și Gheorghe Buzdugan și-au cerut scuze în sala de judecată.

Optsprezece ani de închisoare pentru Elvis Epure și Gheorghe Buzdugan, românii considerați executanții materiali ai jafului încheiat cu uciderea lui Giulio Moracci, 91 de ani. Judecătorii de la Curtea de Apel din Perugia au reevaluat sentința din prima instanță. Cei doi, în locul închisorii pe viață – decisă de Curtea de Apel din  Terni – vor trebui să ispășească 18 ani de detenție cu acuzația de omor din culpă în loc de omor voluntar.

Inculpații au povestit din nou pe timpul ședinței versiunea lor privind faptele, cerându-și scuze pentru cele întâmplate.

Tragedia s-a consumat la Terni în vila soților Moracci, pe 28 aprilie 2015. Citiți detaliat despre crimă:

Terni, bătrân ucis pe timpul unui jaf: închisoare pe viaţă pentru doi români, autorii materiali

Şoc la Terni: trei hoţi români au ucis un bătrân de 91 de ani, manifestaţii de stradă contra imigranţilor

Potrivit reconstituirii carabinierilor, Claudio Lupi (unul dintre organizatorii jafului) ar fi identificat obiectivul loviturii, știind că familia Moracci avea în casă bijuterii și bani. Ajutat probabil și de menajera familiei, Angela Cioce. În ziua comiterii faptelor, Claudio Lupi le-a indicat celor trei români, Elvis Katalyn Epure, Gheorghe și Daniel Buzdugan, drumul pentru a ajunge la locuință.

Gianfranco Strippoli (celălalt organizator) a sunat la sonerie dându-se drept poștașul care trebuia să livreze o telegramă. Doamna Moracci a fost imediat agresată și legată de mâini și picioare de un scaun din bucătărie, cu nasul și gura acoperite cu bandă adezivă. Bătrâna a riscat să se sufoce, în timp ce din camera alăturată se auzeau plânsetele soțului. Soțul, Giulio Moracci, de 91 de ani, fost întreprinzător agricol cu probleme de sănătate, a murit pe timpul jafului.

Militarii l-au găsit prăbușit pe pat cu fața în jos, iar în urma autopsiei s-a stabilit că bătrânul a murit prin sufocare. La sfârșitul loviturii cei doi români au fugit către mașină, un BMW, în care îi aștepta cel de-al treilea român. Însă au dat peste carabinierii care i-au arestat.

Potrivit militarilor de la secția operativă, Claudio Lupi și Gianfranco Strippoli elaboraseră un fel de calendar pentru comiterea altor jafuri sau furturi.

Curtea de Apel din Terni i-a condamnat în prima instanță la 26 de ani de închisoare pe Cladio Lupi, din Terni, la 24 pe Franco Strippoli, din Roma, și la 20 pe Daniel Buzdugan și Angela Cioce.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tir cu numere românești, blocat sub un pod din Trieste din cauza GPS-ului

Întârzieri notabile ale circulației trenurilor la Roma. Trei români arestați pentru furt de cabluri de cupru