in

Şoc la Terni: trei hoţi români au ucis un bătrân de 91 de ani, manifestaţii de stradă contra imigranţilor

Cu căluş şi legat de pat cu faţa în jos. Astfel a murit Giulio Moracci, de 91 de ani, pe timpul unui jaf care a şocat oraşul Terni (Regiunea Umbria) şi a devenit un caz politic. Hoţii au imobilizat-o şi pe soţia bătrânului, Fioranna Fineschi, de 85 de ani.

Cei trei români, arestaţi de carabinierii din Terni imediat după jaf, sosiseră la Roma marţi 28 aprilie: conduceau un BMW şi aveau o lungă listă de antecedente penale. Unul a rămas la bord, ceilalţi au intrat în clădirea din cărămizi roşii, în cartierul Gabelletta din Terni.

Unul a rămas în maşină, alţi doi au sunat la citofon şi i-au spus bătrânei, în italiană, că trebuie să predea o telegramă. «Doamnă, avem o telegramă pentru dumneavoastră, ne puteţi deschide?». Însă imediat ce au intrat, i-au astupat gura cu bandă adezivă şi au imobilizat-o pe un scaun din bucătărie.

Soţul ei, Giulio Moracci nici nu şi-a dat seama. Se odihnea. Cei doi l-au legat în poziţie culcată, probabil aşa cum l-au găsit. L-au prins, i-au legat mâinile la spate şi apoi l-au lăsat acolo, întins cu burta în jos, şocat cu faţa în cearceafuri. Giulio Moracci – de 91 de ani – a reuşit să reziste numai câteva minute în acea situaţie. S-a simţit rău, a vomitat şi în final s-a sufocat.

În casă, hoţii au acţionat nederanjaţi timp de circa douăzeci de minute. Au răvăşit totul, umplând o cutie cu brăţări, bijuterii din aur şi chiar şi un crucifix. Apoi au coborât în grabă şi s-au dus la maşină. Acolo nu îi aştepta numai şoferul, ci şi carabinierii, care i-au arestat în flagrant delict.

Carabinierii i-au blocat, gândindu-se că au dejucat un furt. După ce i-au imobilizat, militarii s-au dus la clădire pentru a vedea ce apartament a spart banda. Au început să sune la sonerii apoi, din spatele unei uşi, au auzit plânsete. Au spart uşa de la intrare şi au dat peste femeia întinsă şi legată, aproape sufocată de banda adezivă. Câţiva metri mai departe, în dormitor, corpul bărbatul deja fără viaţă. A urmat cursa la spital pentru salvarea femeii, internată în stare de şoc.

Trei recidivişti

«Nu voiam să ucidem», au spus carabinierilor arestaţii, Daniel Buzdugan, de 43 de ani, suprins aşteptând în maşină cei doi complici care au comis efectiv jaful, nepotul său, Gheorghe Buzdugan, de 21 de ani, şi Cătălin Elvis Epure, de 20 de ani.

Cei trei au zeci de denunţuri şi arestări pentru toate tipurile de infracţiuni, în special pentru furt. La Terni, prezenţa lor nu a fost niciodată depistată de forţele de ordine. Ideea e că ştiau deja unde să se ducă şi ce să facă. Şi poate ştiau deja că în casă vor găsi numai doi bătrâni singuri.Nici îngrijitorul filipinez, care din când în când îi ajută la treburile zilnice, nici fiul cuplului, plecat din Umbria pentru muncă, nu erau prezenţi în locuinţă. Toate aspecte care duc cu gândul la o lovitură studiată în cele mai mici detalii, probabil cu ajutorul vreunui localnic.

Procurorul cere instrumente

Procurorul din Terni Cesare Martellino acuză:«Verificăm dacă, în afara denunţurilor, au ceva condamnări în spate. Ideea e că unor asemenea subiecţi nu li se poate permite să umble liberi pe teritoriul nostru. Există o imigraţie sănătoasă şi pe deplin inserată. Dar există şi o imigraţie dedicată numai delincvenţei. Forţele de ordine pot face mai mult, însă sunt necesare instrumente pentru a împiedica să rămână astfel de persoane în Italia, cercetate în stare de libertate».

Reacţii politice

Ocazia a fost prinsă imediat din zbor de liderul leghist Matteo Salvini, care a comentat pe Facebook: «Să mori astfel la 91 de ani, după o viaţă de muncă, este nebunesc. Au fost reţinuţi cei trei hoţi autori ai jafului, în mod ciudat sunt trei imigranţi. Între timp Renzi ocupă Parlamentul cu scârboasa sa lege electorală. Mai puţini delincvenţi şi mai multă siguranţă, mai puţin Renzi şi mai multă democraţie».

«Este un fapt foarte grav. Felicitări forţelor de ordine pentru promptitudinea cu care i-au dat pe vinovaţi pe mâna justiţiei. Trebuie să continuăm să lucrăm pentru o siguranţă eficientă. Investiţia în forţele de ordine este o prioritate», a afirmat şi deputatul Emanuele Fiano, responsabil cu siguranţa de la Pd.

Manifestaţii contra imigranţilor

Două manifestaţii au avut loc duminică 3 mai la Terni. Una organizată de mişcarea „Socialismo patriottico”, cealaltă de Lega Nord. În ambele cazuri la manifestaţii au luat parte câteva zeci de persoane.

Mişcarea politică „Socialismo patriottico”: „Un marş în apărarea poporului italian – spun organizatorii – în acest grav moment de criză, a cărui clasă muncitoare este expusă în mod zilnic la toate dezavantajele cauzate de imigraţia necontrolată, în special în cartierele sociale ale oraşelor italiene, ale căror condiţie degenerează în mod progresiv din cauza conflictelor etnice şi sociale care afectează fără oprire ţara».

A doua manifestaţie a fost organizată de Lega Nord: «Scopul manifestaţiei – explică organizatorii – este acela de a face auzită vocea noastră şi dezacordul nostru faţă de cei care continuă să susţină că cele trei omucideri brutale care au avut loc în aceste prime patru luni ale lui 2015 sunt numai delicte ocazionale».

Exponenţii Lega Nord spun că vor să-şi facă auzită vocea «împotriva unei administraţii neglijentă, laxă şi indulgentă. Terni se tranformă într-un paradis pentru delincvenţii cu multiple antecedente penale, pentru hoarde de bandiţi care seamănă sânge, frică şi teroare printre noi cetăţenii. Este momentul să spunem gata. Siguranţa este un drept al nostru de neatins».

În numai câteva luni la Terni au avut loc trei omoruri: văduva Gabriella Zelli Listanti (ucisă pe 13 ianuarie 2015), David Raggi (ucis pe 13 martie 2015) şi, ultima în ordine cronologică, bătrânul de 91 de ani (ucis pe 28 aprilie 2015).

Bătrână moartă după jaf, unul dintre vinovaţi condamnat la 16 ani

Crimă pentru un loc de parcare: doi români, un jurnalist şi un muzician, judecaţi la Terni

Româncă ucisă de fostul soţ la Foligno. Criminalul s-a sinucis.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Clasamentul bunăstării: Italia pierde alte două poziţii

Dario Fo, laureat al premiului Nobel, a scris o carte despre Ion Cazacu, muncitorul român ars de viu de angajator