in

Operațiunea ”Boschetari“: români exploatați de alți români, muncă gratis și violențe, 5 arestări

Din nou o situație de exploatare a românilor la Ragusa. Cazare mizerabilă, fără căldură, îmbrăcăminte luate de la deșeuri și alimente de calitate inferioara sau expirate: acestea constituiau singura „plată“ pentru un grup de români, în schimbul muncii la câmp, iar câteva tinere, inclusiv minore, erau forțate să se prostitueze. Cine se răzvrătea, era bătut cu sălbăticie. Călăii erau tot români.

Poliția din Ragusa a reținut cinci români pentru un șir lung de infracțiuni: angajare ilegală, trafic de ființe umane, exploatarea pluriagravată a prostituției, inclusiv cu minori.

Ancheta, coordonată de procurorul districtual din Catania, a început după plângerea unui român, care a fost atras, la fel ca ceilalți, prin înșelăciune și promisiuni false ale unui loc de muncă și a unei case decente, în schimb, la Ragusa, a devenit sclav.

Cei arestați, inclusiv două femei, sunt Lucian Milea, 40 de ani, partenera sa, Monica Iordan, 31, Marian Munteanu, 31, Alice Oprea, 31, și Marian Oprea, de 37. Un mandat de arestare a fost, de asemenea, emis împotriva unui a șaselea român, dat în urmărire pe teritoriul național.

Operațiunea poliției din Ragusa, coordonată de procurorul districtual din Catania, a fost numită „Boschetari“, după termenul folosit în limba română pentru cei fără adăpost, pentru că banda recruta din România, apoi îi aducea în Italia și plasa în sectorul agricol numeroși conaționali, toți aleși dintre oamenii aflați într-o stare de extremă nevoie, analfabeți sau abia capabili să citească și să scrie și într-o stare de vulnerabilitate deosebită. Potrivit constatărilor, au fost 13, inclusiv patru minori, victimele traficului de ființe umane gestionate de bandă.

Oamenii erau lăsați fără documentele de identitate și ținuți într-o stare de izolare totală. Cei care încercau să fugă erau bătuți.

Cgil Ragusa se va constitui parte civilă în procesele penale împotriva traficanților de persoane, a anunțat secretarul provincial al CGIL, Giuseppe Scifo.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 31 de ani, a venit în vacanță în Italia și s-a spânzurat. „Gest inexplicabil”

Români premiați la Festivalul Internațional de Poezie de la Triuggio, diplome din partea Consulatului de la Milano