in

Padova, revin anunțurile rasiste: «Nu se închiriază meridionalilor»

Dacă v-ați scandalizat la anunțurile ”nu închiriem străinilor”, iată că în Italia de azi sunt posibile și altfel de discriminări, italienii din nord față de cei din sud.

Pare o poveste a anilor ’70, când cei din sud care emigrau în nord în căutarea unei munci întâmpinau dificultăți în găsirea unei locuințe. În special la Torino, unde italienii din sud se deplasau în masă pentru a lucra la Fiat, deseori găseau agățate pe ușile de intrare afișe care anunțau: ”Nu se închiriază meridionalilor”.

Nordicii nu îi doreau drept chiriași pentru că exista prejudecata că ar crea probleme: hoți, certăreți și puțin înclinați spre igienă. La distanță de patruzeci de ani acele prejudecăți par a nu fi fost uitate, în vremurile internetului antipatica publicitate este conținută în anunțuri publicate pe rețelele de socializare, scrie Il Mattino.

Este ceea ce povestește Vittorio Savino, medic rezident la Aversa și director al ASL Caserta, care zilele trecute și-a însoțit fiica la Padova pentru a-i găsi o cazare în orașul venet, unde fata va trebui să frecventeze lunile următoare un curs de formare.

«Navigăm pe internet și umblăm prin oraș pentru a găsi o soluție – a scris bărbatul pe pagina sa de Facebook. Prețuri nu sunt foarte proaste, chiar bune în unele cazuri, dar… ”. Acel „dar” se referă la condițiile impuse de proprietarii care oferă locuințe cu chirie.

Citează câteva exemple: «Via Porcellini (Forcellini – n.r.): nu se închiriază studenților, meridionalilor, iubitorilor de gay, de animale pentru că se trăiește într-o clădire de locuințe».

Și apoi: «Via Facciolati: nu iubitorilor de gay, nu iubitorilor de animale, nu cuplurilor cu copii, transsexualilor, meridionalilor, în special napolitani și sicilieni. De evaluat alte zone din centru-sud».

Și mai mult: «Zona Guidda Bassonello: numai fetelor frumoase din nord, nu sudiștilor».

Și în fine: «Corso del Popolo: nu homosexualilor, nu persoanelor din sud, nu sarzilor».

Postarea a făcut multă vâlvă pe Facebook, primind sute de reacții, distribuiri și comentarii și dezlănțuind o discuție aprinsă privind modul în care sunt efectiv primiți sudiștii în nord.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A criticat românii care lasă gunoaie, primărița din Monfalcone amenințată cu moartea: «Nu mă sperie și nu dau un pas înapoi»

Catania, îl ținea pe un zidar român cu 10 euro pe zi la muncă și îl trimitea să mănânce la Caritas