in

A criticat românii care lasă gunoaie, primărița din Monfalcone amenințată cu moartea: «Nu mă sperie și nu dau un pas înapoi»

Poziția dură a primarului din Monfalcone, Anna Maria Cisint, împotriva a șase muncitori români care au lăsat mizerie într-un parc din localitate, apoi s-au luat la bătaie  și au făcut scandal într-un bloc de locuințe din apropiere, la Marina Julia, nu a trecut neobservată. Știrea a fost preluată de presa românească din Italia și televiziunile din România. Asta a fost de ajuns pentru ca primărița, în ultimele zile, să primească grele insulte și amenințări, inclusiv cu moartea.

”Nu dau un pas înapoi și nici nu sunt speriată”, a răspuns Anna Maria Cisint.

Conform ilfiuli.it, Cisint nu a precizat însă din partea cui a primit amenințările, declarând pentru presa locală doar că a făcut un denunț la poliție. O altă publicație locală, ilpiccolo.gelocal.it, precizează însă că jignirile și amenințările ar fi fost puse pe pagina de facebook a primăriței, postări făcute de așa-ziși reprezentanți locali ai românilor.

”Rămâne angajamentul de a asigura legalitatea, decența, respectul și munca pentru teritoriu. Abuzul verbal și amenințările a cărei victimă am fost în aceste zile s-au concretizat  cu denunțul prezentat la Poliția de Stat…Voi cere ca autorii actului să fie identificați“, a precizat ea.

În fața amenințărilor au existat însă multe reacții de solidaritate și afecțiune inclusiv din partea unor români din localitate.

Chiar și președintele regiunii, Debora Serracchiani și-a exprimat solidaritatea față de primarul din Monfalcone.

”Este inacceptabil ca o persoană, în special un primar, să fie obiectul amenințării cu moartea. Solidaritatea mea cu Anna Maria Cisint. Amenințările de acest gen sunt pline de ură, perturbând viețile celor afectați, afectează comunitatea și trebuie mereu pedepsite” – a concluzionat Serracchiani. ”autorii să fie identificați rapid“, a mai spus ea.

Citește despre acest caz:

Un oraș din nordul Italiei declară război românilor: ”Dezgustător, asta e ceea ce au lăsat românii…se comportă ca niște animale!”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ești în diaspora dar ai domiciliul în țară și vrei să devii polițist? 1600 de locuri libere de agenți, posturi speciale pentru rromi și minorități

Padova, revin anunțurile rasiste: «Nu se închiriază meridionalilor»