in

Papa Francisc îi critică pe cei care refuză să poarte mască: «Sunt incapabili să iasă din mica lor lume de interese»

Papa Francisc critică refuzul unor persoanele de a purta mască și protestele declanșate împotriva măsurilor luate de autoritățile în contextul pandemiei de coronavirus.

„Anumite grupuri au protestat, refuzând să păstreze distanţa, manifestând împotriva restricţiilor de deplasare – ca şi cum măsurile pe care guvernele trebuie să le impună pentru binele poporului reprezintă un fel de atac al politicienilor împotriva libertăţii lor individuale”, a acuzat Papa în cartea de interviuri „Un temps pour changer”, care va apărea în franceză pe 2 decembrie, la editura Flammarion, citează Agerpres.

Suveranul Pontif i-a criticat în special pe cei care se împotrivesc ideii „de a fi obligaţi să poarte o mască”, o obligaţie descrisă drept „un abuz de putere din partea statului”, fără a le păsa de cei care şi-au pierdut locurile de muncă şi nu dispun de beneficii de securitate socială.

El a amintit de protestele generate de uciderea unui afro-american de un polițist alb în Statele Unite.

„Nu îi vei vedea niciodată pe aceşti oameni protestând împotriva morţii lui George Floyd (…), sunt incapabili să iasă din mica lor lume de interese”, a adăugat Papa.

Suveranul Pontif, foarte angajat în apărarea minorităţilor, a declarat la momentul respectiv că orice formă de rasism este „intolerabilă”.

Cei care se împotrivesc portului măştilor nu se vor revolta nici „împotriva suburbiilor în care copiii duc lipsa apei şi a educaţiei” sau pentru ca „sumele enorme investite în comerţul cu arme să fie folosite la hrănirea întregii rase umane şi la şcolarizarea fiecărui copil”, a mai estimat Papa Francisc.

Papa, în vârstă de 83 de ani, critică în cartea sa, fără a le numi, şi „guvernele care au ignorat probele dureroase ale creşterii numărului de morţi cu consecinţe inevitabile şi grave” pentru a favoriza economia. El a recunoscut totuşi că majoritatea guvernelor au acţionat în mod responsabil, impunând măsuri stricte pentru limitarea răspândirii epidemiei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O veste excelentă pentru diaspora: Se deschide Șoseaua de Centură a Bacăului

Bătrân ucis în Sicilia, îngrijitoarea arestată fusese deja condamnată în România pentru furt din locuințe