in

Papa Francisc va fi vaccinat în această săptămână. «Toată lumea ar trebui să se vaccineze. Te joci cu viața ta, dar te joci și cu viața altora»

papa francisc vaccin

Papa Francisc a declarat sâmbătă că intenționează să se vaccineze anti-COVID-19 în cursul acestei săptămâni şi a îndemnat ca toată lumea să fie imunizată, pentru a-și proteja nu numai viața lor, ci și pe a tuturor celorlalți, relatează Reuters. Duminică, Vaticanul a anunțat că a murit medicul Suveranul Pontif. Acesta avea, printre altele, și COVID.

„Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să se vaccineze”, a spus Papa, într-un interviu acordat postului de televiziune Canale 5. Este o alegere etică, deoarece te joci cu sănătatea ta, cu viața ta, dar te joci și cu viața altora. Papa Francisc: Vaticanul, cel mai mic stat independent din lume, a declarat că va lansa în curând propria campanie de vaccinare împotriva coronavirusului.

„Săptămâna viitoare vom începe să o facem aici, la Vatican, iar eu m-am înregistrat. Trebuie să facem asta”, a mai spus Suveranul Pontif. La o zi după anunțul Papei, de la Vatican a venit o altă veste: s-a stins medicul personal al Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, în vârstă de 78 de ani.

Doctorul era internat la spitalul Gemelli, pentru o afecțiune oncologică. Moartea s-a produs din cauza complicațiilor generate de COVID-19, conform Vatican News. Soccorsi fusese ales medic personal al Papei chiar de Suveranul Pontif, în 2015.

Român mort de frig la Genova, într-o stație de autobuz. Voluntarii îl comemorează în piață: „Vestea morții sale îi îndurerează pe mulți”

Agresiune șoc la Roma, un român I-A DAT MASCA JOS unei italience și a sărutat-o: condamnat pentru viol