in

Parlamentul italian a fost dizolvat, s-a lansat oficial campania electorală pentru alegerile legislative

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a dizolvat joi parlamentul de la Roma, care oricum era aproape de sfârşitul mandatului, lansând astfel oficial campania pentru alegerile legislative ce ar urma să se desfăşoare în luna martie. Consiliul de Miniştri care este în desfăşurare a decis data scrutinului 4 martie 2018.

Premierul Paolo Gentiloni a venit în cursul zilei de joi la Palazzo del Quirinale (sediul preşedinţiei) pentru a-i confirma lui Mattarella că, odată cu adoptarea bugetului pe anul viitor, activitatea actualului legislativ ales în anul 2013 s-a încheiat.

Gentiloni, membru al Partidului Democrat (de centru-stânga), este al treilea premier al acestei legislaturi, după Enrico Letta et Matteo Renzi şi urmează să rămână în funcţie până la alegerea noului parlament, sau chiar mai mult, dacă incertitudinea va persista.

Modalitatea de desfăşurarea a scrutinului şi intenţiile de vot în sondaje manifestate faţă de principalele trei forţe politice – dreapta, centru-stânga şi naţionaliştii din Mişcarea 5 Stele – puţin dispuse în prezent să formeze o coaliţie riscă să conducă la un legislativ fără o majoritate clară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A fost găsit capul românului ucis în Sicilia, familia cere ajutor pentru repatriere

SITUAȚIA LA FRONTIERĂ: peste 150.000 treceri persoane și 37.000 mijloace de transport în ultimele 24 de ore