in

A fost găsit capul românului ucis în Sicilia, familia cere ajutor pentru repatriere

A fost găsit în 8 decembrie într-o pădure de lângă Catania, fără cap și fără mâini, ucis în mod barbar. În 27 decembrie, la aproape trei săptămâni, i-a fost găsit capul. Este vorba de un bărbat originar din județul Vaslui, Costel Ciobanu, de 51 de ani, care lucra la negru într-o fermă siciliană. Descoperirea capului a fost făcută de un locuitor din zonă, care a alertat carabinierii. Chiar dacă starea capului este de nerecunoscut, el fiind mâncat de câinii vagabonzi, anchetatorii sunt mai mult decât siguri că este vorba de capul lui Costel Ciobanu. Autopsia a arătat că decapitarea a fost cauza mortii.

Analizele ADN au confirmat identitatea victimei. Potrivit Vremea Nouă, sora victimei, Laura Ghirău, a mers, înainte de Crăciun, în Italia, unde a făcut testul ADN și a căutat sprijin pentru repatrierea corpului.

Ea a lansat un apel pentru toti românii cu suflet mare, care o pot ajuta să îsi ducă fratele acasă, în Vaslui. “Vă rog din suflet, ajutati-mă să-l aduc acasă”, este rugămintea acesteia.

Donatiile se mai pot face în următoarele numere de cont : RO88BUCU2311033125327EUR; RO51BUCU2311033125323RON, pe numele Ghirău Laura Valentina, fiica Laurei Ghirău si nepoata lui Costel Ciobanu.

Pentru orice altă informatie puteti suna la numărul de telefon al Laurei Ghirău, România 004 /0758261849 sau Italia 0039/ 3733004016.

Modul în care acesta a fost ucis seamănă cu o executare în stil mafiot: l-au decapitat, i-au tăiat braţele, iar apoi l-au abandonat. Cel mai probabil, spun autorităţile italiene, acesta a fost ucis într-un alt loc, iar apoi transportat în pădure. Moartea lui datează din noaptea de joi 7 spre vineri 8 decembrie. Cadavrul a fost găsit întâmplător de nişte persoane care se plimbau cu câinii: «prima impresie a fost că e un manechin aruncat de cineva».

Procuratura din Caltagirone a deschis o investigaţie coordonată de magistratul Giuseppe Verzera. «Modul în care a fost găsit cadavrul are multe elemente asemănătoare practicilor mafiote, dar nu e exclus să se fi întâmplat în afara ambientului criminal, poate fi o răzbunare sau o ceartă între mai mulţi cetăţeni străini», a declarat magistratul. Părti ale corpului au fost amputate cu o armă deosebit de ascuţită, cum ar fi un topor sau o machetă. Conform primelor constatări, uciderea ar fi fost comisă într-un alt loc decât cel în care cadavrul mutilat a fost lăsat de unul sau mai mulţi ucigaşi: între pădurea de pini şi o râpă”.

Costel lucra la negru într-o fermă. Era din localitatea Rediu Galian, comuna Codăești, județul Vaslui.

Decapitat și cu brațele tăiate în Sicilia: victima este un vasluian de 51 de ani care lucra la negru

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Şoferi români la Parma, blocaţi de carabinieri şi ameninţaţi cu concedierea în prag de Sărbători

Parlamentul italian a fost dizolvat, s-a lansat oficial campania electorală pentru alegerile legislative