in

Paște blindat în Italia, se prelungesc restricțiile până în 6 aprilie. Salvini: „Lipsă de respect față de italieni”

Italia prelungeşte restricţiile până după Paștele catolic, care este sărbătorit anul acesta pe 4 aprilie.

Actualele restricții ar fi trebuit să se încheie în 5 martie, însă guvernul Draghi le va emite un nou decret anti Covid va fi în vigoare în perioada 6 martie – 6 aprilie.

O lună de interdicții pentru a împiedica sărbătorile de Paște să se transforme într-o „eliberare generală”, dar cu posibilitatea de a anticipa unele redeschideri cu câteva zile. Dar se va decide pe baza curbei epidemiologice, care în acest moment nu prezintă semne de coborâre.

Linia deja trasată prevede măsuri stricte pentru a opri infecțiile cauzate de variantele Covid-19, odată cu crearea altor zone roșii care intră în lock-down sau „portocaliu închis” în care circulația este limitată.

O strategie dezvoltată de guvernul condus de Mario Draghi, care va fi cuprinsă în noul decret care urmează să fie semnat de Mario Draghi, anticipează Corriere della Sera.

Decretul va fi valabil în perioada 6 martie – 6 aprilie, după ce a fost discutat cu Regiunile și Parlamentul.

Noile reguli vor fi anunțate lunea viitoare. Rămâne carantina nocturnă, obligația de a purta o mască în aer liber și în interior, distanța. Interdicția circulației între regiuni rămâne valabilă până pe 27 martie, chiar dacă acestea se află în banda galbenă.

Sistemul de culori rămâne. Roșu pentru cel mai mare interval de risc, portocaliu pentru cel intermediar, galben pentru regiunile cu cel mai scăzut nivel de infecție și alb pentru cele care ar putea spune că sunt libere de Covid.

În ciuda cererilor venite din partea Ligii, a unor guvernatori și asociații comerciale, nu se vor deschide seara restaurantele în zona galbenă. Prea mare – așa spun exerții – este riscul cauzat de mișcarea oamenilor și mai ales de adunări.

Comitetul Tehnic Științific (CTS) a recomandat deja cea mai mare precauție pentru reluarea activităților sportive și, prin urmare, sălile de sport și piscinele vor rămâne închise în continuare. Se ia în considerare posibilitatea autorizării numai a lecțiilor individuale, dar chiar și în acest caz alegerea va depinde de progresul infecțiilor.

Ministrul Culturii, Dario Franceschini, a cerut opinia CTS pentru ca muzeele, parcurile arheologice și expozițiile să poată rămâne deschise chiar și în weekend și nu – așa cum se întâmplă acum – doar în timpul săptămânii. Răspunsul experților cu privire la acest lucru, dar și la reluarea spectacolelor live, va sosi mâine.

Pentru 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului, Franceschini ar dori redeschiderea teatrelor italiene.

Protocolul depus ieri la Comitetul științific tehnic prevede reguli mai stricte pentru cinematografe și teatre: masca Ffp2 întotdeauna obligatorie, bilete nominale rezervate online pentru a permite urmărirea contacților, dezinfectare la sfârșitul fiecărui spectacol, ultima vizionare până la ora 22:00, intrări limitate.

Dar nu este sigur că toate acestea vor fi suficiente pentru a permite aprobarea.

Decretul guvernamental în vigoare de mâine și ordonanțele semnate de președinții regionali și primari pentru stabilirea zonelor roșii și a noii zone „portocaliu închis” – în locurile în care circulă variantele – au stabilit limite pentru cei care doresc să meargă la locuințele secundare.

Cei care locuiesc în zonele galbene și portocalii pot merge la a doua casă, chiar dacă se află în afara regiunii.

Pe de altă parte, nu puteți merge la o a doua casă care se află în „portocaliu închis” și în zona roșie. Cei care locuiesc în zona „portocaliu închis” și în zona roșie nu pot părăsi municipiul de reședință și, prin urmare, nu pot merge la a doua casă, chiar dacă sunt în zona galbenă sau portocalie.

Salvini: „Închidere la Paște? Lipsă de respect față de italieni”

«Refuz să mă gândesc la alte săptămâni și luni de închidere și frică. Dacă există situații locale cu risc, acționați la nivel local. Dar a vorbi – deja – astăzi despre un Paște închis în casă nu mi se pare respectuos cu italienii», a fost comentariul secretarul Ligii, Matteo Salvini, vorbind reporterilor, în afara Senatului, despre redeschiderea și ipotezele blocării în Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

La Pedara, lângă Catania, erupția vulcanului Etna aduce oamenii la disperare: ”Asta ne mai lipsea, coronavirusul nu era suficient”

diana sosoaca4

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost blocată pe Facebook: «Doar eu și Trump mai suntem blocați pentru atitudinile noastre»