in

La Pedara, lângă Catania, erupția vulcanului Etna aduce oamenii la disperare: ”Asta ne mai lipsea, coronavirusul nu era suficient”

Vulcanul Etna continuă să erupă, experţii spun că nu au văzut aşa ceva de foarte mult timp. Erupţiile au luminat cerul sicilian în fiecare noapte, de cel puţin o săptămână. Din fericire, până în prezent, nu au fost raportate daune sau răniţi.

De mai bine de o săptămână, Etna aruncă lavă, cenușă și roci vulcanice în mod regulat. Aeroportul Catania din apropiere s-a închis temporar, iar locuitorii orașului Pedara au filmat momentul în care în oraş a început să plouă cu pietre aruncate de vulcanul Etna. De asemenea, o pătură groasă de cenușă a acoperit orașul.

„Asta ne mai lipsea, coronavirusul nu era suficient”, a scris un localnic din Pedara pe YouTube, publicând şi un videoclip din timpul erupţiei.

Vulcanologul Boris Behncke de la centrul de observație Etna al institutului național a urmărit cu uimire ultimele erupţii. Scriind pe site-ul institutului săptămâna aceasta, el a spus că, după ce „ne-a oferit momente de suspans” în nopțile anterioare, Etna a erupt într-un fel în care „cei dintre noi care am lucrat în această meserie de zeci de ani rar am văzut”, a spus vulcanologul.

Referindu-se la activitatea nocturnă a vulcanului, el a scris pe Twitter: „Am spus că erupţia din 20-21 februarie a vulcanlui Etna a fost incredibil de puternică. Ei bine, în noaptea de 22-23 februarie, a fost ceva ce nu mi-am imaginat”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bazzano, a împușcat mortal un hoț român, custode condamnat pentru omor

Paște blindat în Italia, se prelungesc restricțiile până în 6 aprilie. Salvini: „Lipsă de respect față de italieni”