in

Bazzano, a împușcat mortal un hoț român, custode condamnat pentru omor


Pedeapsă de un an și patru luni de închisoare pentru Stefano Natalini, în vârstă de 69 de ani, custode la Vila Gessa, pentru că a ucis un hoț român. Sentința a fost dată miercuri, 24 februarie. În 2019, paznicul a tras câteva focuri pentru a pune la fugă o bandă de hoți, ucigând un român.

Faptele au avut loc în noaptea dintre 4 și 5 decembrie 2019, când Stefano Natalini, îngrijitor la Villa Gessa, la Bazzano, în Valsamoggia (Bologna), a auzit câteva zgomote suspecte în apropierea reședinței istorice, situată în via Ghiarino.

Bărbatul era alături de soția sa când hoții au încercat să pătrundă în hambar și mai târziu în casa în care locuia cuplul.

Dându-și seama că avea de-a face cu o bandă de infractori, s-a dus la o mică fereastră a băii și a tras 5 focuri, cu un revolver calibru 38 deținut legal.

Unul dintre gloanțe l-a lovit pe Georgian Ene, un român rezident în Lanca. Rănit la torace, românul a murit instantaneu.

Nici o veste cu privire la complicii tânărului de 21 de ani, fugiți după împușcături.

În ciuda eforturilor autorităților locale, care chiar au colaborat cu poliția română, identitatea celorlalți membri ai bandei este încă necunoscută.

Acuzat inițial de infracțiunea de omor voluntar, Stefano Natalini a fost apoi acuzat de omor din culpă, după rezultatul unei consultări balistice efectuate de procuror.

Procurorul Manuela Cavallo a cerut, de asemenea, o circumstanță agravantă împotriva sa pentru că a tras cu arma, prevăzând riscul de a putea lovi pe cineva.

Miercuri 24 februarie 20121, a fost emisă sentința după procesul ținut cu procedura simplificată.

Domenico Truppa, Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul din Bologna, l-a condamnat pe bărbatul de 69 de ani la 1 an și 4 luni, pedeapsă cu suspendare.

Procuratura ceruse în schimb 2 ani.

Pe lângă închisoare, Natalini este condamnat și la plata unei sume provizorii de despăgubire de 10 mii de euro.

Peste 90 de zile, motivația sentinței.

Avocatul Giovanni Donati, care reprezintă custodele, și-a declarat deja intenția de a face apel. Avocatul a declarat: „Se pare că făceau parte dintr-o bandă criminală activă în toată Europa, cu oameni cu antecedente pentru tentativă de crimă. Se pare că și victimă a avut antecedente în țara sa, o condamnare pentru jaf în Spania și vom cere procurorului ca acestea să fie depuse la dosar”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
mame minore1

Copiii care fac copii. România este campioana Europei la mame minore

La Pedara, lângă Catania, erupția vulcanului Etna aduce oamenii la disperare: ”Asta ne mai lipsea, coronavirusul nu era suficient”