in

Hoțul român împușcat mortal la Bazzano, cadavrul a fost recunoscut de tatăl lui. „Nu știam că este în Italia”

Se numește Georgian Ene, era din județul Brăila și avea 32 ani, hoțul împușcat mortal de paznicul unei vile din Bazzano, lângă Bologna, în noaptea dintre 4 și 5 decembrie.

A fost recunoscut de tatăl lui, Aurel Ene, în 17 decembrie, venit în Italia din comuna natală Ianca, județul Brăila. „Am aflat de pe Facebook că fiul meu a murit, nici măcar nu știam că este în Italia”, i-a spus avocatul său, cu ajutorul unui interpret.

„Nu știu nimic despre ce s-a întâmplat – spune tatăl decedatului -. Unii dintre prietenii fiului meu m-au sunat după ce au citit despre tragedie pe rețeaua de socializare și apoi am contactat consulatul.” A durat câteva zile pentru documente, pentru a ajunge să facă recunoașterea cadavrului.

În România, Georgian Ene avea antecedente specifice și era cunoscut poliției.

Ancheta carabinierilor este coordonată de procurorul Manuela Cavallo. În prezent, paznicul care l-a împușcat mortal pe român, Stefano Natalini, 68 de ani, este cercetat pentru omor voluntar, însă acuzația s-ar putea schimba pe baza rezultatelor raportului balistic.

Se cercetează circumstanțele în care Natalini a tras, pentru a înțelege dacă a fost vorba de legitimă apărare, și sunt căutai ceilalți membri ai bandei din care făcea parrte Georgian Ene. În noaptea dintre 4 și 5 decembrie au dat 6 spargeri în trei ore, în zona din Bazzano dintre via Ghiarino și via Cassola. O spargere s-a încheiat tragic, la o vilă a unor nobili, Villa Gessa, cu glontele tras de paznic în spate, la înălțimea omoplatului.

Natalini a spus că a tras la întâmplare, după ce a auzit „voci străine” și a vrut să-i sperie pe hoți.

Matteo Salvini a declarat că este alături de cel care a tras: „Din nefericire, a ucis un hoț, dar îmi exprim solidaritatea față de acest paznic, era în legitimă apărare”, a spus Salvini. „Dacă în loc să se facă hoț, s-ar fi făcut muncitor, mecanic sau polițist, nu risca să moară, sunt riscuri legate de profesia de hoț”, a adăugat el.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șoferul unui microbuz cu români care se întorceau acasă, prins pe contrasens pe autostradă în Italia

Roman din Cerignola si-a violat fiica si a lasat-o insarcinata

Sezze, român arestat cu acuzația că a violat o fetiță de 10 ani. I-a oferit fetei 10 euro să nu spună nimănui ce s-a întâmplat